Ca la noi, la nimeni – Tăcerea tăcerii acuzatoare a lui Kovesi!

423

Speriată de-a dreptul, chiar îngrozită de dezvăluirile apărute în România după autodenunţul deputatului Sebastian Ghiţă şi anunţul Procurorului General că vor continua cercetările în legătură cu acuzaţiile de plagiat ale lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, numita a intrat într-o tăcere de-a dreptul autoacuzatoare.
Madam Kovesi a cerut se pare ajutor din afară, întrucât prin ţară nu mai crede nimeni în vorbele domniei sale. Ba am putea crede că a apelat la oarecare protecţie americană, din partea agentei de influenţă Andra Timu a celebrei în rele Cristina Guseth, şi aceasta, la rândul ei, o creaţie a Monicăi Macovei. Şefa DNA n-a anunţat că ar fi acordat un interviu site-ului Bloomberg, dar agenţia băsistă Hotnews a tradus, chipurile un pretins interviu cu Laura Codruţa Kovesi.
Numai că, mergând la sursă, site-ul www.cotindianul.ro a publicat şi textul original, în limba engleză, din care reiese limpede că nu-i vorba de un interviu în sensul clasic – cu întrebări şi răspunsuri ale interlocutoarei -, ci de un articol scris de Anda Timu în care sunt citate două scurte pretinse declaraţii ale Şefei DNA şi o jumătate de propoziţie. Textul a apărut cum spuneam pe site-ul Bloomberg, unul de ştiri mai puţin cunoscut. Titlul este „Încercările politicienilor de subminare a luptei anticorupţie”.
În articolaş se vorbeşte de „trivializarea investigaţiilor”. Numai că şi acestea lipsesc cu desăvârşire, adică investigaţiile, şi se bazează pe delaţiuni mincinoase. Motiv pentru care instanţele de judecată retrimit la procurorii DNA, altădată infailibili – pe vremea „binomului”, iar dosarele DNA se cer refăcute din lipsă de probe!
Textul Andrei Timu de pe site-ul Bloomberg este acceptat tacit de Laura Codruţa Kovesi, fiind o dezinformare în linia binecunoscută, cu fraze gongorice în care Kovesi acuză politicienii corupţi că ridiculizează lupta anticorupţie, cu toate că opinia publică este aceea care a sesizat abuzurile comise de procurorii DNA în multe dosare(a se vedea cazurile Rarinca, Lia Olguţa Vasilescu şi altele). Precum şi achitarea în unele dosare în care au fost arestate mai multe persoane!
Mai toată presa a crezut iniţial că a fost vorba despre un interviu real acordat de Laura Codruţa Kovesi în presa americană, lăsând impresia că americanii o sprijină încă pe Şefa DNA, astfel încât, vezi Doamne, atacurile din România la adresa Laurei Codruţa Kovesi ar trebui să înceteze!
Pentru cine nu cunoaşte, Andra Timu – colaboratoarea ocultă a Monicăi Macovei – a fost prezentată pe 9 pagini în cartea publicistului Ion Spânu, cu o Prefaţă de Cornel Nistorescu, apărută în 2012, ca fiind premiată de coordonatorul Freedom House, nimeni alta decât Madam Cristina Guseth, cu burse la Bruxelles.
Tăcerea prelungită a Laurei Codruţa Kovesi se va repercuta împotriva sa, mai devreme sau mai târziu, ca şi asupra instituţiei pe care vremelnic o conduce – DNA – şi care, oricum nu-i justiţie, ea fiind formată doar din procurori, dintre care o parte docili Şefei Laura Codruţa Kovesi- Iar, fireşte, tăcerea ei vinovată conduce la credibilizarea acuzaţiilor ce i se aduc încă din 2012 încoace.
Ion PREDOŞANU

P.S. Iată şi o veste bună, dar care nu-i bună chiar deloc. La exportul de grâu al ţării noastre s-au înregistrat creşteri de peste 40%. Practic, România a ajuns cel mai mare exportator de grâu din Europa: Dar, din păcate, nu mai este în totalitate grâul nostru. Şi asta pentru că tot cu peste 40% este şi terenul arabil vândut străinilor, cu acceptul tuturor guvernelor şi, mai ales, al Guvernului Cioloş care deşi a promis n-a restricţionat vânzarea pe mai departe a suprafeţelor arabile ale săracei noastre ţărişoare.(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here