Ca la noi, la nimeni – Spălarea banilor şi creşterea imunităţii!

352

Pentru astăzi, mai ales, aş fi avut o droaie de subiecte, care mai de care mai fierbinte. Şi nu odată mi-am propus să-l las deoparte pe cel ce se-ndreaptă, credem noi, spre finalul carierei politice. Unul ce se crede atoateştiutor, dând lecţii tuturor. Mai ales neîntrebat.

Preşedintele sau surogatul de preşedinte, ceva între un fost preşedinte al României şi actualul guvernator al Coloniei cu acelaşi nume. Căci, din păcate, tot despre cel se se autointitula Zeus este vorba.Mai zilele trecute, senatorul şi jurnalistul de investigaţii de mare forţă Sorin Roşca Stănescu dovedise cu acte cum prin anul 2004, imediat după scena teatrală cu lacrimile crocodilului Traian Băsescu, copreşedintele Alianţei mincinoase DA, de la (Ne)Dreptate şi (Ne)Adevăr, jucase în sceneta cunoscută ca „Dragă Stolo”. Imediat după ce candidatul Theodor Stolojan s-a retras, din Cipru – de la o firmă a lui Sorin Ovidiu Vântu – i s-au transferat nu mai puţin de 7 milioane de dolari albi pentru zilele negre ale României. Şi cei doi spălători de bani: Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au izbutit să trucheze alegerile prezidenţiale din decembrie 2004. Şi în loc să fie ales preşedinte Adrian Năstase, ne-am pomenit cu Traian Băsescu. De care nu mai scăpăm nici acum. Consemnez marea descoperire de netăgăduit a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în speranţa că lumea se va mai deştepta.
Cât despre autosesizarea autorităţilor statului numit încă România, nu mă-mbăt cu apă rece. Omul, dacă-mi permiteţi să-i spun om acestui duşman al celor năpăsatuiţi şi al României – cetăţeanul Traian Braunovici (înfiat de al doilea soţ al mamei lui, maiorul de armată Băsescu) are imunitate. Başca faptul că procurorii îi cântă-n strune. Şi tare mi-e teamă că şi după imunitatea acordată de Constituţia României, ca un cetăţean universal ce este va primi o imunitate şi mai dihai. Ca raportor sau expert NATO pentru Europa centrală şi de Est, cum se aude.
*
Cu regretul că nu mai păstrez acel număr extraordinar al revistei Flacăra lui Adrian Păunescu, dar care mai poate fi găsit la Biblioteca Naţională a României, vă aduc aminte o premoniţie a Maestrului Adrian Păunescu. Ei bine, pe o jumătate de pagină, Poetul naţional Adrian Păunescu a publicat poemul-pamflet NERO, pe ultima pagină în FLAP, numărul dinainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din 12 decembrie 2004.
Se-nţelege că era o descriere extrem de inspirată a celui care a creat Regimul dictatorial Băsescu. Unul mai cumplit decât acela al răposatului şi de mulţi regretatul Nicolae Ceauşescu. Un conducător de stat adevărat – primul Preşedinte al României moderne – şi patriot adevărat. Ceea ce nu este cazul la NERO – Traian Băsescu!
N. ROŞCA

P.S. Pe 5 noiembrie s-au împlinit 3 ani fără Adrian Păunescu. În anul 2013, exact când ar fi ajuns la vârsta de 70 de ani. Nemuritorul Poet, Publicist şi Patriot Adrian Păunscu va fi comemorat sâmbătă, pe 9 noimbrie, la Biserica Boteanu din Bucureşti şi la Cimitirul Bellu. Cei care l-au cunoscut şi iubit – din ce în ce mai numeroşi şi după trecerea la cele veşnice – sunt rugaţi să nu-l uite. Şi să fie mai convinşi ca niciodată că „tot ce-i românesc nu piere!”, cum spunea un vers al unei melodii interbelice (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here