Ca la noi, la nimeni – Slugărnicii marca Geoană

339

Slugărniciile şi pârele la mai marii lumii sunt vechi de tot în istoria ţărilor româneşti. Au rămas proverbiale pârile la Înalta Poartă, motive pentru care au căzut capete de domnitori. Iar în cazul Domnitorului Martir Constantin Brâncoveanu – cel sărbătorit, ca un Sfânt ce este, anul trecut la iniţiativa Bisericii Ortodoxe Române – tot natul i-a mai comemorat şi pe cei patru fii ai săi, morţi fiindcă n-au trădat credinţa şi ţara.
Şi în anul 2012, înaintea Referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat – Traian Băsescu – au ajuns la urechile cancelariilor Occidentale şi hăt – până dincolo de Atlantic, la Washington -, suspendatul şi slugile domniei sale din PDL i-au minţit pe Angela Merkel, cum că, vezi doamne, în Constituţia României n-ar exista asemenea procedură democratică. La Bruxelles la fel, unde-a avut grijă Monica Macovei să-şi apere Jupânul. Cert este că 8,5 milioane de alegători s-au prezentat la urne fără vreun rezultat. Dintre care 7,4 milioane de voturi erau pentru demiterea Dictatorului.
Mai zilele trecute, ne-a vizitat Victoria Nuland, persoană respectabilă şi Şefă a Zonei Europa şi Eurasia din Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Ea s-a văzut cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu primul ministru, Victor Ponta, la Palatul Victoria, cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu şefi ai partidelor parlamentare. Plus cu o seamă de oameni din societatea civilă, chemaţi după ochi şi după sprânceană la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti.
Majoritatea convorbirilor au fost publice. Nu toate. Precum aceea a senatorului Mircea Geoană, cel exclus din PSD, care s-a grăbit să anunţe poporul cum el i-a prezentat oficialului SUA intenţia sa de a crea un partid de stânga şi are de gând să se alăture noului PNL pentru debarcarea Guvernului Ponta. Şi că ar fi primit OK-iul Victoriei Nuland!!!
La o asemenea minciună, Ambasada SUA la Bucureşti, chit că nu are ambasador de mai mulţi ani, a dat un comunicat prin care dezminte halucinaţiile lui Mircea Geoană. Pe motiv că “SUA nu se amestecă în politica internă a României!” Acum, pentru că pe vremea ES Michael Guest se amesteca şi încă foarte mult.
Analiştii politici au rămas stupefiaţi la tărăşenia comisă de Mircea Geoană, neaşteptându-se de la un fost Ambasador al României la Washington şi, deasemnenea, fost ministru de Externe al ţării noastre. Mirarea n-ar trebui să fie prea mare, întrucât el a ajuns ambasador în SUA pentru că l-a tras din căciulă o pilă a familiei sale, fostul ambasador al SUA la Bucureşti, ES Alfred Moses, iar ca ministru de Externe n-a făcut nicio şcoală de diplomaţie şi nimic bun pentru România! Cât priveşte importanţa pe care presa americană a acordat-o vizitei celebrei Doamne Victoria Nuland, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor americani de limbă română susţine că a apărut doar o ştire. Iar publicaţiile în limba română au apariţii lunare, trimestriale şi n-au apucat să comenteze vizita la Bucureşti a aceleia pe care noi o acredităm ca fiind asistenta Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, deşi în realitate este mult mai puţin. Cu rangul domniei sale mai sunt alţi 22 de înalţi funcţionari diplomatici ai Departamentului de Stat american.
Oricum, prin Comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti, Mircea Geoană s-a umplut de penibil şi de ridicol. Dacă mai era nevoie, după noaptea când s-a considerat preşedintele României. Bucurându-se şi ţopăind aiurea alături de “Mihaela, Dragostea mea”.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here