Ca la noi, la nimeni – Slalom printre haos şi dezbinare!

493

Imediat după anunţarea candidaturii lui Marian Munteanu la funcţia de Primar General al Bucureştilor, în urma desemnării sale de conducerea PNL din care s-a abţinut doar Preşedintele de Onoare Mircea Ionescu-Quintus, se simţea că liberalii traversează o cumplită perioadă de derută. Însuşi Marian Munteanu nu poate dovedi neapartenenţa sa la serviciile secrete, pe motivul că, vezi Doamne, deşi s-a adresat CNAS, dosarul său nu există. Ca şi în cazul lui Traian Băsescu!
Oricum, în anul 2000, încă făceam parte din PUNR, ca membru, iar în momentul în care PNR-ul fondat de Virgil Măgureanu a fuzionat cu PUNR-ul condus de cameleonul Valeriu Tabără au încercat să-l impună drept candidat la Preşedinţia României eu m-am retras. Din cauza prezenţei lui Virgil Măgureanu şi a omului lui Marian Munteanu. (Ulterior, PNR şi PUNR au intrat în PDL!) Cel mai bine a descris situaţia desemnării candidatului Marian Munteanu deputatul PNL Theodor Paleologu: „O piramidală imbecilitate, un semn că PNL se află într-o totală derivă morală, politică şi ideologică.”
Mai grav, promisa Lege a salarizării bugetare lucrată de Guvernul Ponta s-a considerat nepotrivită de Cabinetul tehnocraţilor conduşi de Dacian Julien Cioloş. Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, avusese grijă să consulte sindicatele şi oamenii de afaceri, iar Legea ar fi fost una ce restabilea echitatea între diverse profesii. De la cele prost plătite până la cele mai avantajate.
Haosul din Guvernul Cioloş a culminat cu întâlnirea ministrului Muncii, Ana Costea, cu sindicaliştii şi oamenii de afaceri abia după ce Proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă pe tema salarizării bugetarilor era gata. Cum sindicatele s-au opus, doamna ministru al Muncii a anunţat că dacă proiectul nu va fi retras de pe agenda şedinţei Guvernului Cioloş de ieri domnia sa îşi va da demisia. Între timp, vicepremierul Vasile Dâncu a scos proiectul OUG de pe agenda şedinţei de ieri a guvernului, dar a precizat că ministrul Ana Costea nu va fi remaniată. Mai mult, Vasile Dâncu susţine că se lucrează în echipă şi nu-i de vină numai Ana Costea. Cum ar veni, este dezbinare şi între membrii Cabinetului Cioloş!
Cert e că, după principiul „Eu te-am făcut, eu te omor”, intenţia înlocuirii Legii salarizării unice a bugetarilor cu o Ordonanţă de Urgenţă a guvernului a eşuat lamentabil! Faptul că ministrul Muncii, Ana Costea, n-a fost remaniat nu scuză mijloacele mârşave cu care au vrut pretinşii tehnocraţi să păcălească o ţară întreagă. Aşa cum i-a dus de nas pe cei care primesc ajutoare sociale şi toate Agenţiile Judeţene de Plăţi le-au trimis hârtii asistaţilor sociali prin care li se impută 143 de lei, primiţi pe luna ianuarie 2015!
Ca să se dea cult, primul ministru Dacian Julien Cioloş foloseşte nume precum Don Quijote şi termenul japonez de kamikaze, fără a se înţelege exact ce-a vrut să spună: „Pot fi kamikaze pentru că, aşa cum am mai spus-o, intenţia mea nu e să fac din acest mandat o trambulină politică personală pentru mine.”
Aşa o fi, dar măcar ceva bun pentru ţărişoara numită încă România, de fapt o Colonie a Uniunii Europene, ar putea să facă? Nu de alta, dar în Sănătate, Energie, Agricultură şi Justiţie treburile merg al naibii de rău! Mai e puţin şi se ajunge la un haos generalizat. Iar PSD şi PNL încă susţin Guvernul „varză de Bruxelles”.
Cel puţin în privinţa salarizării bugetarilor, guvernul dă dovadă de totală incoerenţă şi lipsă de profesionalism faţă de o lege vitală societăţii româneşti.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here