Ca la noi, la nimeni – Sfidarea Constituției și, mai ales, a bunului simț!

506

În anul 2017, protejata Preș. Klaus Werner Iohannis din fruntea Partidului politic DNA – Duduca Laura Codruța Kovesi a încălcat Constituția de numai trei ori! Poate doar sibianul Johannis – mai marele din Dealul Cotrocenilor – s-o fi depășit!

În mod normal, după Decizia Curții Constituționale a României privind neconstituționalitatea raporturilor dintre Guvern și Președinte, Herr Klaus Werner Iohannis a primit răspunsul clar. Va trebui să semneze Decretul pentru revocarea din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi! Pur și simplu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a dat cu Constituția în cap sibienilor Iohannis și Kovesi!

Sasul Klaus Werner Iohannis, care nu știe bine limba română, a zis că așteaptă „motivația” Curții. Corect era motivarea Curții. Numai că nu mai are nevoie de ea, din moment ce i s-a explicat – pe înțelesul lui – ce are de făcut, inclusiv în baza cărui articol(132) din Constituție. Rolul principal îl are ministrul Justiției, sub autoritatea căruia își desfășoară activitatea procurorii. În cazul revocării din funcție a Laurei Codruța Kovesi, rolul principal îi revine ministrului Justiției, indiferent care este acesta. Pur și simplu, Herr Iohannis va trebui să semneze ca primarul. Nici măcar ca notarul, căci notarul mai verifică acte! El își va pune numele și va semna.

Dar, oare, va semna Decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi? După încăpățânarea dovedită până acum, am serioase dubii. Normal, dacă-și va dori să ajungă președintele Consiliului European este obligatoriu să respecte Constituția României! Pe care, Kovesi și Iohannis o cam anihilează. Sau, pur și simplu, o sfidează.

Sunt multe scenarii posibile, eu îl exclud doar pe acela cu suspendarea președintelui de către PSD și ALDE! Cel mai neplăcut scenariu pentru Președinte ar fi acela în care Iohannis n-o suspendă pe Kovesi, dar aceasta și-ar da demisia și ar candida la alegerile prezidențiale din anul 2019!

Practic, Kovesi i-ar lua cea mai mare parte din electorat și l-ar lăsa pe Iohannis cu buza umflată!

Pur și simplu, Decizia CCR ne spune că Kovesi este out! Ce va face Iohannis este treaba sa. Poate pierde totul chiar pe mâna lui. Când o ia razna, ca atunci când compară mitingul PSD cu mitingurile dinainte de 1989, se compromite singur. Ca și un deputat incult politic, din Noul PNL, care-a început joi să compare PSD cu PCR și Curtea Constituțională cu Sovietul Suprem. Oare chiar au înnebunit cu toții. Mă refer la susținătorii lui Johannis?! Nu numai la Ludovic Orban.
Ion PREDOȘANU

P.S. În vreme ce Herr Werner moare de grija Guvernului Dăncilă și-l critic cel puțin o dată pe zi, haideți să-i mai ascultăm și pe alții. Banca Mondială nu a fost mai niciodată de acord cu Guvernele PSD. Bomba vine, totuși, de la Banca Mondială: „PIB-ul pe cap de locuitor al României a urcat la 26.500 de dolari, în 2018. Conform Băncii Mondiale, în 2020, PIB-ul pe cap de locuitor al României ar urma să ajungă la 29.820 de dolari, puțin mai mult decât avea Elveția în 1989. Iar până-n 2023, ultimul an acoperit de estimări ale Băncii Mondiale, PIB-ul pe cap de locuitor ar urma să ajungă până la 35.120 de dolari.” Așa că, după o asemenea știre bombă Dragnea și Dăncilă pot deschide șampania! (Ion Predoșanu)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here