Ca la noi, la nimeni / Scandalul (provocat!) pensiilor private pleacă de la Mişu Negriţoiu!

412

Motto: “Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători.” Iuliu Cezar
A ajuns la apogeu scandalul pus la cale încă de prin luna februarie a acestui an cu atacuri directe la Guvernul Grindeanu care cică ar pune la cale – precum Ungaria, Cehia şi Polonia – naţionalizarea pensiilor private!
Acest imens scandal a pornit de la Mişu Negriţoiu, cel implicat și în scandalul asigurărilor RCA, când ar fi trebuit să-şi dea demisia! Nu şi-a dat-o, de parcă s-ar crede Laura Codruţa Kovesi. Altă tupeistă! Nicăieri nu scrie în Programul de guvernare al PSD-ALDE despre aşa ceva, nimeni din Guvernul Grindeanu n-a vorbit despre o asemenea tărăşenie şi nici n-a fost întrebat vreun oficial din guvern sau măcar din PSD!
Chestiunea este cusută cu aţă albă, acelaşi individ – Mişu Negriţoiu fiind un fost director al Băncii interesate în destabilizarea ţării – ING, multinaţională cu sediul în Olanda, numită acum NN – şi omul din interiorul României scos la înaintare. În ultima vreme, direcţia de asigurări şi pensii private – pilonul doi – din fosta ING a trecut la un atac mârşav, printr-o campanie on-line. De care acum se dezice şi pretinde că doar a vrut să-şi informeze clienţii. Într-un fel, NN, adică fosta ING, pare a se disculpa. Se ştie că, de fapt, cine se scuză se acuză! Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, este pe cracă împreună cu toată conducerea agenţiei de siguranţă fiscală. Care, după cum se vede, numai siguranţă fiscală nu este din moment ce asemenea zvon, pedepsit penal prin alte ţări şi chiar de legislaţia română. Care incriminează răspândirea de informaţii false. La fel ca în Germania sau în alte ţări civilizate. Prea multa cumsecădenie a PSD şi ALDE faţă de un trădător de ţară ar fi putut să ne coste.
Practic se incitau asiguraţii la proteste, aşa cum se practică de la controversata Ordonanţă 13. Atât Liviu Dragnea, cât şi ministrul Finanţelor Publice au afirmat de nenumărate ori că informaţia este falsă. Atacul era spre guvern, care ar fi putut să ofere posibilitatea Comisiei Europene să ia măsuri drastice împotriva României şi să aplice ţării noastre o măsură de deficit excesiv pe baza unor prognoze apreciate a fi false. Şi a informaţiilor din societatea civilă. Deşi Mişu Negriţoiu, ca şi alţi trădători ca el, numai civili nu sunt, ci ofiţeri acoperiţi.
În misiunea de decredibilizare a Guvernului României sunt cuprinse nume până la cel mai înalt nivel! Toţi aceşti indivizi ar dori ca România să nu mai poată accesa fonduri europene şi Guvernul Grindeanu să sufere un eşec!
Este drept că-i vorba de un fond de 7 miliarde euro, la care contribuie milioane de oameni ce-şi doresc un ban în plus la pensie. Numai că din cele 6 puncte procentuale, cam 23%, din care băncile implicate în pilonul doi de pensii, adică pensiile private, au obligaţia conform legii ca banii să fie reinvestiţi şi înmulţiţi măcar cu 3-4%, cam cât ar fi rata inflaţiei. Băncile, mai ales NN (fosta ING!) nu au reinvestit nimic fie din teama de risc a administratorilor fondurilor private, ori din politica păcătoasă a băncilor!
De săptămâna viitoare se va trece la decapitarea conducerii ASF, în frunte cu preşedintele trădător Mişu Negriţoiu. Dacă lumea va fi informată corect, pilonul doi al pensiilor private va merge mai departe. Fără inutilul scandal!
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here