Ca la noi, la nimeni – Sănătatea morală, la ananghie! Guvernatorul Băsescu se cere afară

365

TOAMNA VRAJBEI NOASTRE. Vremea rea – ploile, cutremurele, lapoviţa şi zăpada prea timpurie – fusese anunţătă de meteorologi. În tembelismul nostru ne-am luat cu vorba, cu bârfele despre Roşia Montană şi cu scandalurile ce nu se mai termină, create de sistemul diversionist Made in Traian Băsescu.

Deţinătorul pârghiilor provocatoare – servicii secrete, Justiţie, CCR, CSM, DNA şi ANI. Doar Dosarele Corpului de Control al Primului ministru zac prin fişetele DNA şi parchetelor de toate felurile. Unde-şi are Băsescu plantaţi oamenii lui de încredere. Printre dosare sunt multe ilegalităţi săvârşite la CEO, cu ştiinţa miniştrilor portocalii ai Economiei. În absenţa unei Justiţii drepte şi cu procurori executanţi ai Dictatorului din Dealul Cotrocenilor, singura care funcţionează uns este diversiunea. Iar speranţa dinaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 că Traian Băsescu va fi schimbat şi vom avea parte de o Justiţie dreaptă s-a năruit rapid. Şi din pricina Pactului de coabitare. Un pact veninos, veninul fiind ca de la o viperă. Procurorii îşi fac de cap, judecătorii aşijderea şio nici Internele nu funcţionează cum trebuie.
NESĂNĂTOSUL DE LA SĂNĂTATE. Demagogul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, pare mai degrabă futurolog. Din fost dirtectorm economic al industriei de armament pe timpul lui Ceauşescu se dă democrat şi anticomunist ca şi Băsescu. Anunţă adesea măduri ce nici nu s-au discutat în Guvern, iar apoi dă vorba la-ntors. E paralel cu domeniul pe care-l conduce. Scoate medicamente de pe lista compensatelor după bunul lui plac, fără a se consulta cu specialiştii. Iar din 2014 îi ameninţă pe cei bolnavi că vor scoate din buzunarele lor goale bani pentru consultaţiile altădată gratuite, dar şi pentru spitalizări. A făcut din Sănătate plaga societăţii, iar din 2014 o transformă în cangrenă. Başca faptul că mai închide o secţie a Institutului Cantacuzino, cea de la Iaşi, producătoare de vaccinuri antitetanos şi antigripale. Iată cum, dacă oamenii n-au participat la vot ori n-au belit bine ochii – ajutaţi şi de o lege electorală proastă – sănătatea va fi în grija pacienţilor vlăguiţi şi pe care statul nu-i mai ocroteşte. Viruşii abuzurilor, ai bramburelii şi ai lucrurilor prost făcute sunt peste tot. Cu predilecţie acţionează în proasta Justiţie şi Sănătate.
BĂSESCU SE JOACĂ CU FOCUL. Zvăpăiatul Guvernator al Coloniei România atâta a aşteptat, ca al doilea semnatar al Pactului de coabitare să facă primul pas grăbit. Nu prea cugetat. Cetăţeanul Traian Băsescu, pe post de lup moralist, cică ar demasca şi anula păcătosul pact. De pe urma căruia a profitat îndeajuns. Acum uită nenumăratele lui derapaje şi jigniri la adresa primului ministru Victor Ponta. Îl şi ameninţă cu pâra nu la Înalta Poartă, ca pe vremuri boierii neaoşi pe domnitor, ci direct la cancelariile occidentale. La acelea care l-au scăpat pe el de demitere. Ne-am lămurit, în sfârşit. Invitat la emisiunea de umor de gang „Serviciul Român de Comedie”, infractorul cu imunitate a răspuns sincer, zice el, la întrebarea ce va face după ce nu mai este preşedinte. Ce să facă? Politică. Doar din ea s-a îmbogăţit şi erl, şi Elena Băsescu-Ionescu, dar şi Ioana. Textual afirma: „Nu ies din politică decât cu picioarele înainte!” Să-l audă Dumnezeu.
N.ROŞCA

P.S. Nu-i nimic, nu va fi nevoie de o nouă suspendare şi alt referendum. Se pot face şi alegeri prezidenţiale anticipate. La aceeaşi dată cu europarlamentarele din 2014. Aşa-i trebuie dacă se joacă cu focul (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here