Ca la noi, la nimeni – Sacul şi peticul fac partid?!

367

Istoria cumplitului şi tragicului eveniment de la Colectiv Club nu ştiu dacă se va cunoaşte vreodată. Accident groaznic sau unul cu premeditare? Greu de spus. Cert este că de el a profitat la maximum preşedintele Klaus Iohannis, căruia protestele programate până la Crăciun – după cum dovedeşte cu documente Senatorul Ioan Ghişe -, scăpând de primul ministru Victor Ponta. Care nu-i dădea pace, cu replici acide, făcându-şi treaba de bun administrator al averii ţării în acelaşi timp. Despre felul în care nu l-a nominalizat pe Cătălin Predoiu să-i facă „Guvernul meu!” nu-i străină Germania şi nici măcar Franţa. Dacian Cioloş are soţie franţuzoaică şi tată socru membru al serviciilor secrete ale Hexagonului. E drept, agronomul oportunist Dacian Cioloş are un bogat CV. În care nu apare, după cum se spune, că ar fi nepot al „Şarpelui cu ochelari”, sălăjean ca şi el, Virgil (Asztalos) Măgureanu. Nu-i nevoie să fi depus Jurământul ca prim ministru ca să ne dăm seama cam ce-i poate pielea lui musiu Dacian Cioloş. Are ca ministru al Agriculturii în Cabinetul Tăriceanu şi apoi ca înalt demnitar al Comisiei Europene, susţinut de Traian Băsescu şi Emil Boc, destule fapte ale domniei sale în care-a dezavantajat România! Printre ele sunt liberalizarea vânzărilor de terenuri arabile şi fertile ale României – din care italienii, de pildă, iau solul şi lasă pământurile fără crema lor de 20-30 de centimetri -, declaraţiile aberante că soiurile viticole ale ţării noastre sunt de proastă calitate, deşi vinurile româneşti iau în continuare medalii de aur la concursuri internaţionale de oenologie (aici avantajând Franţa, ţara sa de adopţie!) ori acordarea de subvenţii de cinci ori mai mici pentru fermierii români faţă de cei din Franţa sau Germania.
Ca o mică speranţă a corectitudinii justiţiei, Curtea de Apel Braşov – care nu se ţine de braşoave – a mai luat o casă, ce-a de a doua pe care o pierde în ultimii trei ani, păstrând ca justă decizia primei instanţe. Preşedintele Klaus Iohannis face pe imaculatul, dar Prima Doamnă şi mama soacră, rămase în proces, trebuie să elibereze imobilul. Decizia fiind definitivă. Casa din centrul Sibiului îi aducea cam 320.000 euro, bani câştigaţi ilegal dintr-o chirie plătită în avans pe trei ani de o bancă ce închiriase parterul.
Şi cum nici Dacian Cioloş nu-i tocmai imaculat având contra sa o plângere penală, se poate zice că s-au întâlnit sacul şi peticul. Cărora le merge strună, aşa cum le cântă-n strună majoritatea partidelor politice, cu excepţia, deocamdată, a PSD şi ALDE. Gurile rele mai spun că preşedintele Klaus Iohannis şi primul ministru nominalizat ar intenţiona să-şi facă propriul partid. Vom trăi şi vom, vedea!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here