Ca la noi, la nimeni – Rocadă Iohannis-Cioloș pentru Bruxelles?!

520

SABOTAREA ROMÂNIEI. Liderul PSD, Liviu Dragnea, critic în termeni duri informațiile răspândite în spațiul public, dar și la ambasade ori în Occident de președintele României, Klaus Werner Iohannis. Privind micșorarea salariilor angajaților din țară, cât și scăderea puterii de cumpărare a românilor prin creșterea inflației. “Dumnealui și toți mincinoșii din jurul lui. Dumnealui e vârful de lance și ceilalți măcăne și rostogolesc minciunile. El vine și le spune că nu s-au mărit salariile și ei se uită pe fluturași și văd că s-au mărit.(…) Unde sunt datele de care vorbește președintele? Le-a luat de pe Facebook, de la #rezist sau de unde? Noi nu suntem în campanie, concluzia noastră este foarte clară.” Președintele PSD a subliniat că în luna martie salariile din sănătate și învățământ au crescut cu 22,3% și respectiv 18,4%.  În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la o eventuală creștere a TVA, Dragnea a avut, de asemenea, o reacție extrem de dură: “Parcă ar fi Mama Omida toți. Adică, să mă ierte că nu am cunoscut-o, dar cum poți să vii să spui asemenea tâmpenii.” În schimb, președintele PSD a declarat că afirmațiile președintelui Klaus Werner Iohannis în legătură cu de cum ar trebui să procedeze Guvernul și Parlamentul în problemele de politică externă denotă o reacție de om rănit, de frustrare, de enervare.” Chiar astăzi, la ora 11,00, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, este convocat la Palatul Cotroceni spre a da explicații în legătură cu un vot al României la Bruxelles, față de intenția Uniunii Europene de a condamna o decizie a Statelor Unite de mutare a ambasadei americane la Ierusalim. Cu toate că ministrul de Externe nu este subalternul președintelui Iohannis. Iar președintele are voie să convoace orice ministru dorește doar dacă are încuviințarea primului ministru.

VIORICA DĂNCILĂ, AMENINȚATĂ! Recentele afirmații mincinoase despre situația economică a României, posibilitatea unei plângeri penale din partea PNL-USR sau a unor ONG-uri supuse acestor partide politice, repetatele cereri de demisie din partea lui Herr Iohannis ne duc cu gândul la repetarea situației dărâmării guvernului Ponta. Iar primul ministru Viorica Dăncilă are dreptate când zice că se simte amenințată. Și că se poate aștepta la orice. La fel s-a întâmplat și cu Guvernul Victor Ponta, un guvern ales. Ca să vină “guvernul meu”, al lui Musiu Dacian Cioloș. Un individ neales niciodată, ci doar numit! Lui Victor Ponta i se înscenase un dosar penal de către procurorul DNA, Jean Uncheșelu, adus de la Craiova unde fusese profesor de tumbe și un fotbalist mărunțel. Abia după trei ani, Victor Ponta a fost achitat. Iar Herr Iohannis, fiind întrebat dacă-și va cere scuze pentru declarațiile mizerabile și mincinoase de acum trei ani a răspuns: “NU!”

LA DOUĂ CAPETE! Deocamdată, președintele Klaus Werner Iohannis este în plină campanie electorală. Își dorește un al doilea mandat. Totuși, Sasul joacă la două capete, în înțelegere cu româno-francezul Dacian Julien Cioloș. Dacă nu-i iese pasiența cu președinția Consiliului Europei, omul este gata să se retragă și să-l bage-n față pe pupila sa Dacian Julien Cioloș. Spre a-i lua locul polonezului Donald Tusk, căruia îi expiră mandatul. Președintele Iohannis și-a trimis mesagerul, pe liderul Noului PNL(partid popular, membru al PPE și chiar deloc liberal!), pe Ludovic Orban la Berlin, unde urma ca ieri să fie primit de Cancelarul Angela Merkel. Întâlnire care nu-i o pură întâmplare, la fel cum nici Rezoluția Noului PNL, de acum o lună, prin care Klaus Werner Iohannis era desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 2019! Și, cum spuneam, dacă nu va merge Iohannis ca președinte al Consiliului Europei, se va face rocada cu Cioloș. Ca fost prim-ministru, și cu o susținere din partea Franței are și Julien șansa lui. Steaua Cancelarului Angela Merkel pare a apune, Emmanuel Macron fiind mai activ și parcă mai puternic în legătură cu viitorul Uniunii Europene. Chiar dacă în țara sa este controversat.
ION PREDOȘANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here