Ca la noi, la nimeni – Revine România la democraţie?!

375

Dacă ieri ar fi început studiile universitare am fi cântat „Gaudeamus igitur”. Ne bucurăm, aşadar, împreună şi nu numai pentru începutul noului An şcolar tradiţional. De la grădiniţă şi până la toţi elevii din învăţământul preuniversitar, cu toţii au mers, ca la o chemare fără clopoţel, în cea mai mare recreaţie a lor.
Trecem peste afirmaţiile de bun simţ adresate de preşedintele României, Klaus Iohannis, elevilor. Domnia sa este fost profesor de fizică şi fost Inspector Şcolar al judeţului Sibiu, aşa că a ştiut cum să se adreseze copiilor în general şi elevilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti, în special. Din păcate, la aceeaşi festivitate a participat şi ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.
Un individ din pleiada tehnocraţilor spoiţi cu niscaiva cultură şi pricepere ioc. Fostul instructor de pionieri de la Buftea şi-a lustruit discursul cu preţiozităţi ce ar fi făcut să pălească până şi o audienţă academică. El, tehnocratul ce nu s-a ocupat şi de plagiatul Laurei Codruţa Kovesi, Şefa DNA, bănuiesc că de frică, a bătut câmpii cu graţia epatării şi s-a adresat audienţei aiurea cu formula: „Dragi părinţi şi copii.” Deşi, se înţelege de la sine că în faţa sa erau mai mulţi copii şi mult mai puţini părinţi. Repetentul la psiho-pedagogie ar fi trebuit să ştie că la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” sunt elevi de la clasa a I-a până la a XII-a şi mai numeroşi sunt elevii. Părinţii vin de regulă, numai cu elevii din prima clasă, a întâia.
La deschiderea Anului şcolar 2016/2017, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: „O ţară trebuie să aibă un guvern politic!” Vom reproduce, mai jos, fraza întreagă. E un semn bun şi înseamnă că preşedintele, care s-a dezis de ceea ce anterior numise „Guvernul meu”, şi-a dat seama că a greşit. Iar a greşi este omeneşte.
„Discuţia cu premier tehnocrat şi premier politic… Eu, pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot”, a spus preşedintele Iohannis. Potrivit acestuia, guvernul tehnocrat actual a fost o soluţie „de criză”, pe o perioadă limitată. Cu toate că, la acea vreme, cu prilejul consultărilor cu partidele politice, singurul partid parlamentar ce a propus un posibil nume de prim-ministru a fost PDS!
Singurul individ produs al societăţii civile „stipendiate de George Soros”, numitul Nicuşor Dan a rămas defazat. Obrăznicătura este printre puţinii care mai crede că „România trebuie condusă în continuare de tehnocraţi”. A păcălit Bucureştiul cu USB-ul lui de două parale şi este Consilier general al Municipiului Bucureşti. Unde votează un coleg de-al lui cu card-ul netransmisibil al posesorului ilegal Nicuşor Dan!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here