Ca la noi, la nimeni – Președintele Iohannis nu este în carantină!

794
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depășește înțelegerea.” – Francois de la Rochefoucauld

Miercuri, la mijloc de săptămână, o liotă dintre cei mai mulți membri ai Guvernului LuCOVID au fost chemați de Jupânul de la Palatul Cotroceni să se sfătuiască, ori să primească o directivă salvatoare în situația ca o fundătură legată de începerea noului an școlar. Abia pe la ora 18,00, adică seara trecută avea să afle tot natul ce s-a decis. Printr-o declarație de presă a președintelui Klaus Werner Iohannis. Cel care împreună cu supusul său Orban Ludovic au îngropat lupta cu pandemia!
Am mari îndoieli că s-a ajuns la vreun rezultat deștept, întrucât printre cei adunați la Palatul Cotroceni nu se regăsesc minți strălucite. Cei doi corifei – Iohannis și Orban – au ca politică înjurarea adversarului PNL, adică Partidul Social Democrat(PSD), și nu sunt preocupați de idei proprii. La toate neîmplinirile Guvernului Iohannis-Orban există un singur vinovat. Și acela este nu pandemia, ci tocmai PSD! În realitate, trebuie să fii orb și să nu vezi că Guvernul Iohannis-Orban au făcut mai mult rău României decât cumplita pandemie. Vorbele francezului Francois de la Rochefoucauld: „Spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depășește înțelegerea.”
Iar apropos de tartorele luptei contra pandemiei, ministrul (Ne)Sănătății României, Nelu Tătaru, să amintim că expertul României la OMS, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a izbucnit într-o criză de râs sănătos după ce a auzit unele declarații ale lui Nelu Tătaru!!!
Dar să revenim la delicata problemă a școlii ce ar trebui să înceapă la jumătatea lunii septembrie, cu puțin înaintea alegerilor locale.
Guvernul Orban a dat, miercuri, o lovitură crâncenă pentru educația din România. Orban și Anisie nu au un răspuns normal celor 900.000 de elevi ce vor fi absenți nemotivați la școală pentru că ei sunt săraci.
Într-o țară în care elevii adorm flămânzi avem pretenția unei școli online și aruncăm în fața elevilor tablete gratuite, dar în anumite condiții. În felul acesta, îi lovim, încă de mici, de birocrația nemiloasă a statului „de drepți!”, nu a statului „de drept” și drepturi scrise pe picior înainte de alegerile locale.
Fundația World Vision România a derulat o cercetare în perioada 10 mai-27 iunie 2020. Rezultatele sunt crunte: peste 60% dintre părinții din mediul rural nu au muncit în perioada pandemiei. 40% dintre părinți nu au reușit să asigure ALIMENTE, rechizite, produse de igienă ori de curățenie, medicamente pentru copii. Sau, pe ultimele, le-au asigurat doar parțial. Despre școala online, aflăm că 40% dintre elevi nu au participat la școala online. În același timp, doar 64% dintre cadrele didactice au organizat școala online, restul au trimis informații pe Whatsapp sau Messenger.
Studiul arată că 55% dintre părinți nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. Și chiar dacă au, cum este cazul unui nepot de-al meu, în vremea Stării de urgență nu a mers la școală, dar cu învățătoarea nu a izbutit să intre în contact online, ci doar au vorbit la telefon. Și asta în București, nu la țară!!!
În acest contezt social delicat, în care copiii adorm flămânzi, avem pretenția școlii online în România. Ne comparăm cu state mult mai dezvoltate și cu un nivel de trai cu mult mai ridicat din Vestul Europei și, parcă legați la ochi, nu vedem realitatea nici de la înălțimea Palatului Victoria. Care realitate măcar la urechea ministrului Educației, Monica Anisie, putea ajunge!!!
Guvernul a transmis, ca pe un anunț de campanie electorală, timpuriu, că va da elevilor din familiile defavorizate tablete gratuite, pentru că educația nu este doar un drept, ci o obligație!
Ion PREDOȘANU

P.S. Din calculele Ministerului Educației numai 250.000 de copii vor primi tablete. Și cu ceilalți ce vom face? Sacrificăm viitorul României de dragul inepțiilor celor din „GuWernerul Meu”? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here