Ca la noi, la nimeni – PNRR distruge, nu dezvoltă!

718
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu distruge ceea ce nu tu ai creat.” – Jean Dorst

Pe lângă scandalurile politice din interiorul Partidului Național Liberal, totuși, mult mai important este rostul Planului Național de Redresare și Reziliență al României transmis la Bruxelles – după două prime variante respinse de Comisia Europeană, ca fiind proaste – și nici a treia formă nu se prezintă mult mai bine. E drept, încă nu a fost respinsă și a treia variantă, dar criticile și observațiile experților Comisiei Europene ne pun pe gânduri.
Nici opoziția la Coaliția Austerității – formată din PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR – nu are forță și nu-i unită. Partidul Social Democrat – adevăratul câștigător al alegerilor parlamentare din 6 decembrie anul trecut – nu se află la pipota Autocratului Preș. Klaus Werner Iohannis, motiv pentru care sasul a decis încă dinaintea alegerilor că guvernul va fi format din PNL și USR-PLUS doi și-un sfert. La care, pentru a avea o majoritate, s-a lipit din interes și UDMR!
Luni după amiază, Partidul Social Democrat a depus o moțiune simplă împotriva îngălatului și disprețuitorului ministru al Fondurilor Europene, USR-istul care-a mai fost ca MINISTRU ZERO, mă refer la Cristian Ghinea, și în Guvernul ZERO, în 2016, condus de nealesul agent franco-român Dacian Julien Cioloș.
Titlul moțiunii simple reflectă adevărul gol-goluț: „PNRR-ul depus la Bruxelles distruge România în următorii 5 ani”. Practic, „PNRR-ul trimis la Bruxelles de actuala putere este un plan care distruge România pentru următorii cinci ani. Atât mediul economic, cât și cel academic sau civic au criticat acest plan. Este pentru prima dată în istorie când un program național este criticat de întreaga societate. Iar Guvernul sfidează pe toată lumea și depune un plan care distruge, nu dezvoltă”, a citit deputatul social-democrat Ștefan Mușoiu, din textul moțiunii simple.
Mai departe se afirmă că „PNRR-ul care trebuia să dezvolte România a fost confiscat pentru interese economice ale unor grupuri de clientelare ale guvernării. Ministrul Ghinea a recunoscut că nu a citit planul. Nici măcar nu l-a interesat ce depune. În afară de paginile în care a prevăzut alocări importante pentru firmele de casă sau administrațiile actualei puteri. Practic, România va împrumuta 15 miliarde de euro pentru a hrăni prietenii, firmele apropiate și membrii de partid care vor vota în congrese. Dezvoltarea, creșterea nivelului de trai, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta”, a mai adăugat Ștefan Mușoiu, citind din textul moțiunii.
Moțiunea simplă și dacă trece nu-l va obliga pe jignitorul și nesimțitorul Cristian Ghinea să demisioneze. Așa cum nu vor demisiona nici alți miniștri execrabili și incompetenți, membri ai USR-PLUS doi și-un sfert, ei fiind susținuți de acela care i-a numit în funcții – Autocratul Preș. Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here