Ca la noi, la nimeni – Planul de austeritate, unul real dar amânat!

906
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cel mai mare păcat al oamenilor e frica, spaima de a privi în față și a recunoaște adevărul. El e crud, acest adevăr, dar numai el folosește.”
Mihai Eminescu

După lupte seculare, care au durat zeci de ani, în sfârșit s-a dat avizul favorabil de către Academia Română pentru ca peste 200 de urși-problemă să fie împușcați sau eutanasiați. Ne mândream că avem cei mai mulți urși din Europa și m-a mirat că un ditamai prof.univ.dr. precum Ilie Șerbănescu, fost cândva și ministru al Reformei, arunca luni seara pe un post de televiziune mincinos vorbele că nu ne lasă Uniunea Europeană să luăm această măsură.
A GREȘI ESTE OMENEȘTE. Iată că și fostul gazetar Dr. Ilie Șerbănescu de la revista Lumea, dinainte de 1989, mai poate să greșească și să arunce vorbe mincinoase la urechile telespectatorilor. Cu sau fără intenție, Ilie Șerbănescu ne-a indus gândul că și dacă românii ar vrea tot nu-i lasă Uniunea Europeană să-și gospodărească țara așa cum trebuie, în folosul neamului românesc.
IEFTINIREA PRODUSELOR ALIMENTARE, CAM NELUATĂ ÎN SEAMĂ! De la 1 august, ar fi trebuit ca 14 produse alimentare de bază, pe care nu le mai enumerăm, să se ieftinească. Ce-i drept, cu sume modice ca să nu spun infime. Dar, în loc de marea ieftinire, după cum se poate constata, avem parte de o mare păcăleală. Cel puțin deocamdată! Ministrul Agriculturii, Industriei Alimentare, Pădurilor și Apelor și-a făcut datoria și le-a anunțat pe toate 14! Numai că situația din piețe, magazine alimentare și supermarketuri ne arată că nu s-a ținut seama de ieftiniri. Așa că, există și sancțiuni pecuniare foarte mari, dar pentru a fi puse în practică este nevoie de controale și iar controale. Deci teoria ca teoria, dar practica ne omoară și situațiile din micile ori marile magazine sunt departe de respectarea adevăratelor decizii ale Guvernului Ciolacu.
LA SPITALUL URZICENI, SANCȚIUNI DE OCHII LUMII. Și marți au continuat refuzurile medicilor de la Spitalul Urziceni, chiar dacă spitalul s-a ales cu două dosare penale într-o singură zi, de a oferi servicii medicale pacienților care au apelat la ei. Ce-i drept, managera Spitalului Urziceni a fost exclusă din pretinsul Partid Național Liberal, i se cere demisia, dar nu a fost demisă! Despre ea se știe că ar avea patru clase și o avere imensă: 5 terenuri, 4 case, două autoturisme și mai multe conturi bancare. Ministrul (Ne)Sănătății noastre, prof.univ.dr. Alexandru Rafila recunoaște că spitalul Urziceni este de categoria a IV-a, dar are, totuși, Secție de obstretică-ginecologie și de pediatrie. Doar că primarul orașului Urziceni și președintele Consiliului Județean Ialomița sunt aceia cu care pretinsa manageră are contract și doar ei pot să o demită!
TAXE ȘI IMPOZITE VOR FI, DAR COALIȚIA AMÂNĂ DECIZIILE PÂNĂ PE 15 AUGUST. Se pare că va fi un impozit suplimentar de 1% pentru clădirile cu o valoare mai mare de 500.000 euro, în genere va fi un impozit suplimentar pe case. Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, anunță că vor fi măsuri dure și nu vor mai fi permise situații de genul aceleia în care șeful ASF și-a majorat cu de la sine putere venitul cu 32%. Pe surse, Guvernul ar vrea să impoziteze și mașinile de lux.
Micii patroni sunt loviți de noile măsuri, adică de impozitele ce vor fi introduse de Guvernul Ciolacu. Chiar dacă IMM-urile sunt piatra de temelie inclusiv a economiilor occidentale.
Din nefericire, economiștii susțin că planul de austeritate va crea mii de falimente, deci va fi o grea lovitură pentru micile firme sau micile companii.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here