Ca la noi, la nimeni – Pinocchio – Premierul „Guvernului meu”!

410

Cu chiu cu vai, dar mai mult vai, au trecut şase luni de la instalarea „Guvernului meu”, aşa cum l-a numit preşedintele Klaus Werner Iohannis, condus contra tuturor principiilor democraţiei de nealesul Dacian Julien Cioloş. Oricum am lua-o, deşi mai recent s-a dezis de Cabinetul Cioloş, pretinzând că nu-i „Guvernul meu”, ci al României, preşedintele Iohannis este principalul vinovat de incompetenţa şi haosul creat întru distrugerea ţării. Încercarea de a se detaşa de actualul guvern îl descalifică. Chit că majoritatea membrilor guvernului pretins tehnocrat refuză să comunice cu mass-media pentru că nu au ce spune, faptele lor bune lipsind cu desăvârşire, primul ministru a acordat un interviu. Şi acela, ca şi activitatea domniei sale are destule ezitări. Posibil, din teama de a nu supăra partidele care l-au susţinut în Parlament la votul de investitură. Cel mai tare se teme de PSD, care nu exclude introducerea unei Moţiuni de cenzură imediat după alegerile locale din 5 iunie.
Lipsa de profesionalism a membrilor Cabinetului Cioloş a fost dovedită şi prin cele patru înlocuiri de miniştri în doar şase luni de guvernare haotică. La insistenţele copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, de a se înscrie în partidul care nu-i suflă-n ciorbă, Dacian Julien Cioloş a spus: „Nu o să mă înscriu în partid şi nici nu o să particip la alegeri. Fac greşeli, dar nu mint.” Aşa pretinde el, dar forumistul Radu îl taxează: <<Faci greşeli, dar nu minţi? Zău? Prietene Cioloş, ca prim ministru al meu NU eşti pentru că NU ai fost votat de mine şi nici nu provii dintr-o majoritate. Nu minţi? Serios? Păi îţi reamintesc doar Jurământul de investitură. “Binele ţării?” Care bine? Al Bruxellesului sau al României? Mincinosule! >>
La o simplă analiză şi întrebare de apreciere a Cabinetului, Cioloş a răspuns: “Cu indulgenţă aş da Guvernului nota 7, am fost supuşi mitralierii din toate părţile.” Şi atunci? Iese vreodată fum fără foc? Până joi, Ministerul Fondurilor Europene nu atrăsese niciun euro nerambursabil, dar în chiar acea zi plăţile din programul POSDRU au fost deblocate de Comisia Europeană. Probabil de dragul de a nu pierde Cioloş frâiele în România!
O femeie, deputat ALDE, îl acuză că a făcut lista Cabinetului după dictare şi-i dă nota 1 pentru “copiere”! Dacă tot o laudă fără limite pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care-a comis o droaie de gafe, printre care şi o recent Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului ce dă dreptul procurorilor să percheziţioneze, controleze la piele şi să umble la conturile bancare ale unor presupuşi infractori fără mandat judecătoresc, şi mai susţine că o apreciază pe Raluca Prună este clar că e un Pinocchio de cea mai joasă speţă. Şi dacă tot o cunoaşte de foarte mulţi ani pe Prună, cum a fost posibil s-o nominalizeze la Justiţie pe nepriceputa doamnă Guseth?
Cine-o în umbra acestor numiri rămâne o enigmă. Iar când vom afla va fi prea târziu pentru căderea liberă în care se prăbuşeşte România!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here