Ca la noi, la nimeni – Picatul Guvern Orban I, identic cu Guvernul Orban II !

709
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Vei culege ce ai semănat.” – Biblia

Cu o inconștiență demnă de o cauză mai bună, Biroul Executiv al PNL, evident, condus de Orban Ludovic ca președinte al pretinșilor liberali, de fapt majoritatea fiind din PDL și aparținători ai Partidului Popular European, au luat încă de luni niște decizii care s-ar putea să-i coste amarnic.
Mai precis, BEx al PNL a decis lista Cabinetului Orban II. Care este identică cu componența Guvernului Orban I. Culmea este că nu lipsește nici măcar un nume dintre controversații miniștri care au creat scandaluri publice ori au luat măsuri contra economiei și a finanțelor României. Motiv pentru care ratele la bănci și facturile românilor au crescut într-un ritm amețitor. Lăsăm la o parte că deficitul Bugetului pe anul 2019 s-a încheiat prost, acesta fiind crescut artificial prin plata unor sume către firme ale apropiaților PNL și, mai mult, prin achitarea în avans a câtorva miliarde de dolari pentru viitoare achiziții de armament american. Ceea ce, desigur, nu exista prevăzut în Bugetul pe 2019!
Cu mult tupeu și cu un nas roșu, dar lung precum al lui Pinocchio, prim-ministrul interimar Orban Ludovic s-a declarat extrem de mulțumit de miniștrii săi și de ceea ce au realizat împreună în cele trei luni de guvernare. Uitând că același Guvern Orban I, identic, cum afirmam mai sus, cu Guvernul Orban II fusese demis acum vreo câteva zile prin Moțiune de cenzură cu un scor catastrofal – 261 de voturi pentru trecerea Moțiunii de cenzură și doar 139 de voturi favorabile habarnistului „GuWernerul Meu”.
Ca prime observații, în Programul de guvernare al Guvernului Orban II nu există nici măcar vreun cuvințel în legătură cu creșterea salariilor profesorilor, creșterea alocațiilor pentru copii, a salariului minim și a pensiei minime!
În schimb, deși a fost curățat de ceea ce Pinocchio Orban susține că realizase guvernul condus incompetent de el în cele trei luni de administrare proastă a averii publice, nu s-au anunțat chiar deloc măsuri pentru investiții și sporirea încasărilor la Bugetul pe anul în curs.
Grija Guvernului Orban II pentru cetățeanul de rând este inexistentă. În schimb, Programul de guvernare pe care l-a depus, luni, în Parlament are sau, mă rog, cuprinde măsuri pentru finalizarea desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție(SIIJ) și modificarea codurilor penale.
Mai mult, luni, s-a înregistrat o plângere penală împotriva prim-ministrului interimar Orban Ludovic, a miniștrilor Florin Cîțu – cel cu îndatorarea pentru viitoarele trei generații a României – și a lui Virgil Popescu. Iar acuzațiile sunt extrem de grave și de dure: trafic și cumpărare de influență.
Referitor la această speță, avocatul Gheorghe Piperea a declarat: „Ar putea însemna o cercetare penală sau un anunț oficial de la Parchetul General că nu se declanșează nicio urmărire penală.(…) Aici este o sesizare penală făcută de o asociație civică(din Hunedoara, (n.m. I.P.) și trebuie luată în discuție măcar sub aspectul unei audieri”.
Așa că i-am putea aduce aminte prim-ministrului interimar, dar și nominalizat – Orban Ludovic – că „cine seamănă vânt, culege furtună”.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here