Ca la noi, la nimeni – Parlamentarii apără borfaşii?!

382

Desigur, am exagerat un pic în titlu. Dar, în linii mari, faptele aleşilor ţin cu aceia care încalcă legile. Şi nu de azi, de ieri, ci încă de la începuturile parlamentarismului postdecembrist. Toate legile sunt prost croite şi stufoase, ambigue ca să poată fi încălcate cu uşurinţă. Atât de făptaşii nelegiuirilor, cât şi de judecători.

În niciun caz nu mă refer la cazurile când Partidul DNA le cere să aprobe arestarea sau urmărirea penală a colegilor lor de „somn uşor”. Întrucât dacă ar exista probe certe, DNA şi-ar putea face datoria şi fără votul Parlamentului. Mai ales că imunitatea se referă numai la declaraţiile politice ale aleşilor neamului şi nu la faptele penale. Iar dacă tot veni vorba de fapte penale şi corupţie, sunt doi ani de zile de când Curtea Constituţională a României a cerut modificarea a vreo 40-42 de articole din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală pe motiv de neconstituţionalitate, iar Parlamentul nu a reacţionat. Şi cum ar putea-o face când ei sunt preocupaţi să-şi voteze pensii speciale ori să chiulească de la şedinţe! Ca să nu mai amintesc de pedepsele minime prevăzute de legile votate cu ochii închişi chiar de ei. Avantaj, borfaşii…
Mai nou, deputaţii din Comisiile de administraţie publică şi juridică au respins cererea firească a preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii aleşilor locali. Rezultatul? La fel se va vota şi în plenul Parlamentului, iar aleşii locali condamnaţi definitiv doar cu suspendare îşi păstrează liniştiţi funcţiile. Ba chiar unii dintre ei au stat între 7-9 luni în arest şi apoi au revenit pe funcţii, primind şi salariile pe perioada cât au fost ba la Beciul Domnesc sau în aresturile Inspectoratelor Judeţene de Poliţie. Comuna Peştişani şi judeţul Gorj nu fac excepţie!
În sfârşit, după mai bine de un an de poticneli, s-a votat Legea dării în plată, care-a făcut multe victime. Poticnelile s-au datorat obtuzităţii şi intervenţiilor în contra intereselor cetăţenilor ale lui Mugur Isărescu – Guvernatorul pe viaţă al BNR -, ale preşedintelui Klaus Werner Iohannis, un om ce urăşte poporul român, şi imixtiunile ori presiunile în treburile Parlamentului României ale Asociaţiei Băncilor (străine!!!) ce activează la noi.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here