Ca la noi, la nimeni – Papagalul anticipatus!

840
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu prostul întreg în discuție.”Nicolae Iorga

Mai deunăzi, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, un om cu mult bun simț și spălat pe dinți îi răspundea Preș. Orban Ludovic, pe atunci prim-ministru interimar, iar acum prim-ministru nominalizat deși mai săptămâna trecută a fost trântit de o Moțiune de cenzură inițiată de PSD, și susținută de UDMR și o mică parte din Pro România.
Mă rog, Orbanul cel Ludovic țipase ca din gură de șarpe la adresa PSD – pe care el și nedemocraticul lui Jupân l-ar vrea desființat! – cu spume la gurița lui zâmbitoare doar când se uită la „Afrodita” numită Violeta Alexandru cum că de ce și-a permis PSD să sesizeze Curtea Constituțională a României asupra a două ordonanțe de urgență asupra cărora „GuWernerul Meu” își asumase răspunderea: Iar CCR n-a scăpat nici ea de vorbele de ocară ale Orbanului, pe motiv că dăduse câștig de cauză PSD!
Marcel Ciolacu a ripostat: „Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea, Ceaușescu?” Sigur că adresându-i-se unuia care a fost cândva la dezalcoolizare, așa cum l-a acuzat liderul Pro România, Victor Ponta, gura spurcată a lui Orban nu se mai oprește.
Pretinsul liberal Orban Ludovic, fiu al unui fost șef al Securității Brașovului, are ceva educație nedemocratică și el din familie. Mai nou, își pune mâna la inimă în momente oficiale de parcă se crede Iohannis! Pe care-l imită și atunci când invită partidele parlamentare la consultări, chiar dacă fișa postului de prim-ministru nu-i permite!
Luni, nu s-a prezentat la așa-zisele consultări decât disciplinatul om Kelemen Hunor, liderul UDMR. Care lider ia în calcul sesizarea Avocatului Poporului pe OUG referitoare la modificarea sistemului electoral. A și anunțat că se va adresa Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, pentru a-i cere să atace la CCR ordonanța de urgență referitoare la modificarea sistemului electoral în timpul jocului, fără dezbaterea și supunerea la vot în Parlamentul României, așa cum s-ar impune.
Kelemen Hunor a dat dovadă de multă răbdare, dar nu este convins că a izbutit să-l lămurească pe impulsivul și superficialul Orban Ludovic să nu trimită ordonanța de urgență în acea forma la Monitorul Oficial.
UDMR NU POATE FI DE ACORD. „Deja am intrat în procedura de 60 de zile, conform Constituției, după desemnarea prim-ministrului. Vom schimba sau va schimba Guvernul regulile jocului, după ce am intrat pe procedură, ceea ce este inacceptabil să schimbi regulile jocului după ce a început procedura de dizolvare a Parlamentului, pe de o parte. Pe de altă parte, schimbă OUG sistemul nostru electoral, fiindcă sistemul nostru electoral este gândit pentru parlamentare și constituit pe liste județene, circumscripția electorală este județul, numărul de mandate este stabilit în funcție de locuitorii din acel județ și de aceea poți să votezi în interiorul județului, în interiorul circumscripției oriunde, dacă locuiești în circumscripția respectivă. Dar dacă tu spui că fiecare votează unde dorește, unde se trezește duminică dimineața, oriunde în țară, schimbi în mod mascat acest sistem. Nici măcar nu este un sistem gândit, este o prostie, fiindcă un sistem gândit ar însemna că ai o listă națională, ai și o listă județeană, o parte din mandate sunt distribuite pe listele județene, o parte din mandate merge pe lista națională”, a explicat Kelemen Hunor să priceapă și acela pe care nu-l duce capul, citat de AGERPRES.
ION PREDOȘANU

P.S. Cine nu a citit editorialul semnat de Directorul Cotidianul, reputatul publicist Cornel Nistorescu, intitulat „România normală s-a pierdut pe drum”, în ediția de luni, a avut ce pierde. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here