Ca la noi, la nimeni – Orban L. joacă pe sârmă?

939
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările și obstacolele m-au întărit… Poate nu-ți dai seama atunci când ți se întâmplă, dar să și se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine!” – Walt Disney

Vrem, nu vrem trebuie să observăm cum prim-ministrul „GuWernerului Meu”, numitul Orban Ludovic, a început să joace ca pe sârmă. Chiar dacă-i place puterea și funcția ce o deține, nu-i sigur de ea.
STRATEGII PIERZĂTOARE PENTRU ORBAN. A apucat să promită alegeri anticipate și abia acum realizează cât de greu se poate ajunge la ele. Le vrea și Jupânul din Dealul Cotrocenilor. Dar și europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, dornic să-l înlocuiască. Ba chiar îi prevede o demisie și o posibilă candidatură la Primăria Generală a Bucureștilor.
Vești dintr-o strategie reală sau imaginară, despre care Orban Ludovic zice că nu știe de unde are Rareș Bogdan informația întrucât n-a fost, luni, la ședința Biroului Executiv al PNL și nu avea cum să-l întrebe. Așa că scenariile ce-l privesc pe Orban Ludovic rămân în coadă de pește.
După aparențe, Orban Ludovic se pare că joacă pe sârmă sau pe o muzichie de afară. Una care nu i-ar aparține. Extrem de inspiratul caricaturist al Jurnalului Național, Puiu Găzdaru, l-a desenat, ieri, pe Orban Ludovic cântând la mandolină, că doar nu întâmplător i se spune Sică Mandolină. Cu o figură tristă, Orban privește peste umăr și avea un cuțit înfipt în spate, cuțit pe mânerul căruia scria „ANTICIPATE”. Iar din gură îi ies versurile: NU E RANĂ DE CUȚIT,/ ESTE RANĂ DE IUBIT,/ MĂI, MĂI…”
Despre Legea Bugetului de Stat pe 2020 și despre Legea Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 știm că au fost adoptate, în premieră, prin asumarea răspunderii Guvernului, în 23 decembrie 2019.
Totuși, președinții celor două Camere ale Parlamentului au atacat la Curtea Constituțională a României adoptarea Bugetului de Stat prin angajarea răspunderii Guvernului.
Curtea Constituțională a României a stabilit data de 10 ianuarie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern și de la Parlament privind existența unui conflict de natură juridică pe tema Legii Bugetului de Stat pe anul 2020, pentru care Executivul și-a angajat răspunderea.
În disprețul CCR, a cărei decizie nu avea cum să fie cunoscută, Preș. Klaus Werner Iohannis a promulgat luni, de Bobotează, Legea Bugetului de Stat pe 2020.
PNL NU VREA DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII! Același Orban cel Rău a dat, ieri, o veste rea pentru copiii țării. PNL susține că nu sunt bani. În luna decembrie, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă a PSD care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ar ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea va ajunge, totuși, la promulgare la Preș. Klaus Werner Iohannis.
De reținut că, atunci când PNL-ul din opoziție a propus dublarea alocațiilor pentru copii, nu numai că PSD a votat inițiativa, dar, fiind la guvernare, a și găsit bani pentru plata acestora.
ATENȚIE LA ÎNCĂLCĂRILE AUTONOMIEI ȚINUTULUI SECUIESC! Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Col(r) Dr. Mircea Dogaru, reputat istoric, și președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Gabriel Maxim, au transmis o sesizare către președinții celor două Camere, Marcel Ciolacu, respectiv Teodor Meleșcanu, prin care atrag în modul cel mai serios atenția că inițiativa legislativă privind instituirea autonomiei Ținutului Secuiesc încalcă flagrant Constituția României și convențiile Tratatelor de aderare a României la NATO și la Uniunea Europeană, transmite AGERPRES.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here