Ca la noi, la nimeni – O Prună mincinoasă, acasă, dar şi la CEDO!

478

Mai multe minciuni decât în vremurile noastre s-ar putea să nu fi existat decât prin anii ’50, pe când „adevărurile”, adică minciunile veneau numai dinspre Răsărit. Doar că fosta URSS nu mai există şi în locul ei avem Uniunea Europeană. Probabil, la fel de trecătoare. Şi acum, ca şi atunci avem şi am avut mincinoşii noştri. Care-o fac nu de florile mărului, ci din interese meschine şi, cel mai adesea, personale.
Aşa de pildă, ministrul (In)Justiţiei de rit tehnocrat – Madam Raluca Prună – îi acuză pe magistraţi că vor mărirea salariilor, când de fapt Asociaţia Magistraţilor şi Uniunea Judecătorilor din România au vreo 17 revendicări care să justifice demisia ministresei Raluca Prună. Doar un punct din jalba lor se referă la aplicarea corectă a unei Ordonanţe de urgenţă prin care şi judecătorii să beneficieze de mărirea salariului la fel ca şi procurorii!
Fostă purtătoare de mapă a europârâcioasei Monica Macovei, cu care-i prietenă la cataramă, nu ne mirăm că ea minte de îngheaţă apele. Ca ministru al (In)Justiţiei din România, Raluca Prună s-a dus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi a minţit şi acolo! Ea recunoaşte că minte, crezând că minciuna recunoscută este pe jumătate iertată. E limpede că se înşeală. Declaraţia „Am minţit la CEDO” îi aparţine şi a comis-o pe 6 octombrie, invitată fiind la şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din care instituţional face parte. Din proprie iniţiativă, Raluca Prună a intervenit la punctul 3 al ordinei de zi şi a zis cu seninătate. „Am minţit la CEDO”.
Şi-a mai repetat spusele, ca să fie bine auzită. Şi a explicat că a făcut-o în cunoştinţă de cauză, informând CEDO că în România se vor construi 7 (şapte!) penitenciare noi. Chiar dacă Bugetul nu prevede aşa ceva pe 2016 din lipsă de bani, care nu sunt alocaţi! O minciună deliberată, susţinută cu date false, invocând un act politic esenţial – Bugetul pe anul 2016 -, al Guvernului Cioloş din care face parte.
Situaţia proastă a penitenciarelor din România era cunoscută la CEDO. Pe 14 iunie 2016, un comunicat CEDO informa că preşedintele CEDO, Guido Raimonti, a primit-o la Strasbourg pe Raluca Prună. La întrevedere a mai participat Iulia Motoc, judecătoare la CEDO din partea României, soţia ministrului Apărării Mihnea Motoc, şi grefierul Curţii, britanicul Roderick Liddel.
Presupusa ministresă tehnocrată Raluca Prună se afla atunci sub presiunea rapoartelor CEDO care avertizau România asupra stării necorespunzătoare, de criză din sistemul penitenciarelor țării. Prună recunoaşte că sancţiunile minime ce planează asupra României sunt de minimum 80 de milioane de euro anual. Inducerea în eroare a Instanţei de la Strasbourg trebuia să se lase cu demiterea ministrului (In)Justiţiei, Raluca Prună. Ar fi fost o soluţie pentru primul ministru Dacian Julien Cioloş. Dacă nu s-a petrecut demiterea, înseamnă că premierul este solidar cu mincinoasa Prună!
IOon PREDOŞANU

P.S. O şedinţă a capilor Noului PNL a instalat-o pe Alina Gorghiu preşedinte. Înlăturarea ex-copreşedintelui Vasile Blaga, printr-o mimare a urmăririi penale de către DNA fu prilejul. Dar nu calităţile sale, care admite că se dă la o parte dacă vine Dacian Julien Cioloş preşedinte. A reafirmat susţinerea Guvernului Dezastrului Naţional şi un program de guvernare încă necunoscut, dar o mixtură între ciorna de program cu care-a promis că va conduce Dacian Julien Cioloş şi niscaiva contribuţii ale Noului PNL. La reuniune, Noul PNL l-a avut ca invitat pe presupusul şef al mafiei medicamentelor, ministrul Sănătăţii – Vlad Voiculescu. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here