Ca la noi, la nimeni – Cine îl opreşte pe Oprea?

397

Abia luni, la aproape o săptămână de la producerea accidentului mortal în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, ce făcea parte din coloana oficială ce-l însoţea ca antemergător pe vicepremierul şi ministrul de Interne Gabriel Oprea, cel ce o tot dă cu „interesul naţional” în sus şi în jos a vorbit. Şi nici de data aceasta n-o făcea dacă nu-i cerea imperativ preşedintele Klaus Iohannis s-o facă.
Omul n-a răspuns la nicio întrebare dintre cele aflate pe buzele tuturor. Pasămite el „nu a văzut nimic” şi chipurile ar fi făcut tot ce era posibil să-l ajute când a aflat, în sfârşit. Dar nu asta este problema. Trăim într-o ţară în care legea nu se respectă, iar Gabriel Oprea e un individ ahtiat de putere şi a făcut parte din toate guvernele în ultimii 7 (şapte) ani! În primul rând că nu se respectă cetăţeanul, iar gropile sunt pe toate drumurile. De ce nu sunt ele protejate ca în alte ţări civilizate? Şi-i chiar sigur că deplasarea sa era o misiune importantă pentru ţară?
Foştii colegi ai poliţistului au rămas stupefiaţi de tăcerea în care s-a învăluit aproape timp de o săptămână acela care nu se putea deplasa decât cu antemergător. Mulţi susţin că decedatul ar fi făcut parte din trei coloane oficiale în aceeaşi zi. Iar o mătuşă a sa susţine că la acea oră Bogdan Gigină trebuia să fie deja acasă pentru că programul său se terminase demult.
Sunt multe întrebări fără răspuns, iar un vicepremier care răspunde în Guvern de ministerele de Interne, de Justiţie şi de serviciile de informaţii, precum şi de ministerul Apărării e greu de presupus că va avea parte de o judecată dreaptă. Degeaba scrie în constituţie la articolul 16 că „Nimeni nu este mai presus de lege.”
Şi-apoi, se tot vorbeşte că în acea zi ar mai fi fost şi la o întrunire de partid, a UNPR-ului al cărui preşedinte este. La fel ca şi în noapte de marţi, ziua cu cele trei ceasuri negre!
Mă rog, i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis să vorbească şi a făcut-o. Rămân la părerea că dacă tăcea filosof rămânea. Dacă la Bucureşti, la Cluj şi în alte locuri din ţară s-au iscat proteste ale societăţii civile este sigur că viaţa poliţistului decedat este mai importantă decât politichia.
Anterior, Ministerul de Interne intervenise la tot felul de lideri sindicali şi i-a trimis la televiziuni ca să-i ia apărarea. Având atâta putere, generalul de justiţie, făcut la apelul de seară dintr-un ofiţer de intendenţă înainte de Marea Învălmăşeală din Decembrie 1989 la Hotelul Haiducul al echipei de fotbal Steaua, mai mult s-a umplut de ridicol.Vorba mătuşii răposatului avansat la gradul de Subinspector, nepotului ei nu avansarea şi tinichelele ori decoraţia primită din partea preşedintelui Klaus Iohannis, cu avizul primului ministru Victor Ponta, la propunerea generalului Gabriel Oprea îi lipseau. El preţuia viaţa. Şi fără acea nenorocită de escortă şi de groapă astăzi Bogdan Gigină ar fi preferat să fie împreună cu soţia şi cu familia lui!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Viata politistului este cu siguranta mai importanta decat politichia. Sau asa ar trebui sa fie! La fel si vietile oamenilor care merg in spitale cu credinta ca acolo gasesc sanatatea pentru care platesc o viata, dar li se ofera moartea, la fel si viata dascalilor flamanzi, care abia traiesc de la un salariu la altul si carora le cerem sa formeze generatia viitoare… si la fel multe in tara asta! Vorbim, vorbim, dar de facut … cand facem ceva?

  2. CE DRACU ESTE CU ISTERIA ASTA? CAT INTERES PENTRU NIMIC.CATI SUBOFITERI AU MURIT IN MISIUNI,IN SPECIAL POMPIERI SI NU COMENTEAZA NIMENI NIMIC?CAT DE PERFIZI PUTETI FI,CAT DE JOS PUTETI COBORI PENTRU INTERESE POLITICE.CATI COPII ,MOR ZILNIC DINCAUZA SISTEMULUI ACESTE INFECT? CATI OAMENI MOR DIN CAUZA JUSTITIEI DE GRUP DIN TARA? CE MASURI SUNT LUATE?
    NU SUNTETI INTERESATI DECAT DE SCANDALURI POLITICE?
    DACA SUNTETI ASA INTERESATI DE SOARTA OAMENILOR DE CE NU PUBLICATI NIMIC DE HOTIILE DE LA CAR JIUL? NICI UN TRUST DE PRESA NU A ACCEPTAT SA DIVULGE AFACERILE MURDARE ALE FAMILIEI ROSCA.VORBITI DE BARONI? NU STITI CUM INVARTE ROSCA JUDECATORII DIN TG-JIU.SUNTETI PENIBILI CU SUBIECTELE ACESTEA. SUNT OAMENI CARE TRAIESC SI POATE AU NEVOIE DE MEDIATIZAREA PRESEI DAR SE VEDE CUM NU ABORDATI DECAT PROBLEME DE INTERES POLITIC. SUNTETI PENIBILI DOMNILOR ZIARISTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here