Ca la noi, la nimeni – Novăceanul răspunde la întrebarea DE CE SUNTEM SĂRACI?

402

În ultima zi a lunii martie, am primit prin poştă minunata publicaţie lunară NOVĂCEANUL, cu data de apariţie 29 martie. Graţie unui gest de inimă din partea aceluia care pune mult suflet în realizarea şi scrierea acesteia – scriitorul Constantin Dârvăreanu. Mă grăbesc a semnala apariţia ei, care poate fi citită şi pe siteul Primăriei Novaci.

Rândul al doilea din titlul de mai sus este chiar acela ce se află deasupra semnăturii autorului, nimeni altul decât eruditul Prof. univ. dr. N. Vinţanu. Şi ca să vedem cum stăm de prost, ca ţară, vom relua primul paragraf: „Statisticile uniunii Europene ne situează pe noi românii ca fiind printre cei mai săraci din Europa. Ca noi sunt însă mulţi alţii în lume, peste 1 miliard. Sărăcia are însă grade şi contingente. De pildă, în Germania, dacă o familie de două persoane are un venit sub 1000 euro, respectiv cam 500 euro de persoană, este considerată săracă. În ţara noastră, Institutul naţional de Statistică (INS) ne spune că sunt săraci aceia care trăiesc cu mai puţin de 300 de lei pe lună de persoană, ceea ce înseamnă 60-70 de euro/lună/persoană. Aşadar, diferenţa dintre sărăcia noastră şi cea din Germania este de 8-9 ori mai mare.”
Autorul analizează de ce România şi românii sunt consideraţi săracii Europei. Nu-mi propun să reiau toate aceste idei ale autorului, mai ales că sunt numeroase cauzele şi majoritatea dintre noi le cunoaştem. Neuitând de jaful şi politicile greşite duse la nivel guvernamental după 1989. Şi chiar azi, când aveam cele mai bune gânduri de la preşedintele ales surprinzător şi nemeritat – Klaus am cele mai bune gânduri de la preşedintele ales surprinzător şi nemeritat – Klaus Werner Iohannis şi de la primul ministru al „Guvernului meu”, Dacian Julien Cioloş! Cei doi duc o politică de dreapta, pretins liberală deşi ambii sunt membri ai Partidului Popular European (PPE), iar sub aceşti domni cei săraci vor fi şi mai săraci, în vreme ce bogaţii se vor îmbogăţi şi mai abitir. Legăturile lor cu vechiul Partid Naţional Liberal şi marea familie a Brătienilor sunt nule. Preşedintele Klaus Werner Iohannis are şase case, cumpărate din banii pe meditaţii la fizică, el fiind un fost profesoraş de fizică la Sibiu. Numai că acele case le-a dobândit în vremea când ajunsese primar, pe una dintre ele pierzând-o printr-o sentinţă definitivă dată de Curtea de Apel Braşov. Dar, ce să vezi? Fiind preşedintele României se agaţă şi de ultima şansă, aceea a recursului în anulare şi nu renunţă la o casă dobândită pe căi ilegale, de pe urma căreia numai din chiria obţinută de la o Bancă primeşte anual câte 300.000 euro.
O guvernare proastă atrage după sine accentuarea sărăciei naţiei de fraieri care se duc la vot să-i aleagă pe ăla care-a promis o altfel de politică şi că va avea ca intenţie „România lucrului bine făcut”! Şi ca să încalce Justiţia, serviciile de informaţii sau să aducă la Palatul Cotroceni, pe căi nedemocratice „Guvernul meu!” nu i-a trebuit mai mult de un an. Dimpotrivă.
La întrebarea de ce suntem săraci o să mai revenim. Totuşi, şi noi alegătorii suntem vinovaţi de soarta asta cruntă. Urmează alegerile locale, apoi cele parlamentare. Sper, din toată inima, ca naţia să se trezească!
ION PREDOŞANU

2 COMENTARII

  1. Are dreptate ciobanul asta, ori are multe OI ,ori multe clase, dar a zis-oooo. Peste cativa ani daca o sa va intrebe cineva de ce nu sunteti mai sus ,ce o sa spuneti: ca ati ales prost ( ul )si ajungeti la vorbele lui Brancusi : V-AM LASAT SARACI SI PROSTI SI V-AM GASIT SI MAI SARACI DAR SI MAI PROSTI. Luati aminte cetateni ai novaciului.

  2. Dragi novaceni, intrebati pe primar de ce a facut ABUZ in SERVICI , adica abuz este si atunci cand nu faci nimic din fisa postului sau faci denaturat , de ce n-a putut sa implementeze nici proiectele aprobate de Todea ( cu exceptia unor asfaltari in graba , dar fara santuri, s.a ), intrebati-l daca-si merita salariul si alte enumeratii de aproximativ 100 milioane vechi pe luna, dar voi ce sa faceti daca va manipuleaza presedintii de obsti sau asociatii. nu-i totul pierdut, aveti votul de partea voastra in curand….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here