Ca la noi, la nimeni – Nerespectarea legilor!

357

Mai toate guvernele postdecembriste au încă şi au avut demagogia în sânge. Nu face excepţie nici pretinsul guvern tehnocrat pe care crede că-l conduce Dacian Cioloş. Căci, în realitate, este “Guvernul meu” – cel dorit încă de la instalarea sa la Palatul Cotroceni, adică al actualului locatar vremelnic – Klaus Iohannis.
Culmea este că nici Parlamentul n-a priceput nimic de la jalnica prestaţie a nominalizatei la demnitatea de ministru al Justiţiei – catastrofala Cristina Guşeth – cu răspunsuri execrabile în Comisiile parlamentare pentru a-şi obţine avizul, oricum consultativ, dar pe care l-a obţinut cu voturile celor care se tem de puşcărie. Şi nici prim ministrul Dacian Cioloş, care are totuşi meritul că i-a retras susţinerea. Cu bla-bla-bla, înlocuind-o tot cu o apropiată a Monicăi Macovei.
Din guriţa scrâşnită a preşedintelui Klaus Iohannis am aflat, ceea ce ştia toată lumea, că în România nu se respectă legile. Şi întâiul om în stat este şi primul la nerespectarea legilor. A intrat în campania electorală prezidenţială şi în mandat cu un dosar nefinalizat pentru acuzaţia de incompatibilitate. Acum continuă cu alt proces în care decizia Curţii de Apel Braşov e definitivă şi va pierde a doua casă din cele şase cumpărate, susţine el pentru cine-i fraier şi are timp să-l creadă, din banii pe meditaţii. Nu recunoaşte pierderea procesului şi va uza de o “contestaţie în anulare” pe care, fiind preşedinte, unul abuziv şi nedemocratic, s-ar putea s-o obţină!!!
Chiar la Sibiu, urbe pe care-a păstorit-o mai multe mandate, sunt şcoli fără aviz ISU de funcţionare. Dar nici Casa de Cultură din Sibiu, la fel ca aceea din Târgu-Jiu, nu are nici ea aviz de funcţionare şi s-a trezit cu lacăte pe uşi.
La prima şedinţă a Guvernului impropriu denumit Dacian Cioloş, căci e Guvernul lui Iohannis, fără a exista un Program de guvernare, s-au pus la cale modificarea a nu mai puţin de cinci ministere şi înfiinţarea altuia nou. Dar, ce să ne mai mirăm. Se vorbea de tehnocraţi şi ne-am trezit cu… birocraţi!!!
Şi ca totul să meargă din ce în ce mai prost, la Craiova s-a descoperit o nouă “Şcoală de obţinut permise de conducere auto pe şpăgi de 3-600 euro!” Culmea, ca şi aceea de tristă amintire de la Piteşti, – unde şi-a luat permisul de conducere şi vestitul şpăgar ajuns Primar al Sectorului 4 al Bucureştilor, fostul securist Cristian Popescu Piedone, cel cu grava tragedie de la Colectiv Club -, fabrica de permise din Craiova mergea… uns!!!
Her Klaus Werner Iohannis dacă tot a promis o domnie a legilor respectate de toată lumea ar trebui să se ţină de cuvânt. Chiar Art. 16, din actuala Constituţie zice: “Nimeni nu este mai presus de lege”. Care va să zică, nici preşedintele!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here