Ca la noi, la nimeni – Nenăscutele legi ale justiției, dinaintea Nașterii Domnului!

483

Până la urmă e bine că se încheie sesiunea parlamentară. Nu există zi de la Dumnezeu fără să se petreacă incidente, mai ales provocate de către niște neica nimeni de la USR care se vor vedete, cum îi taxează Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
FURTUNĂ ÎNTR-UN PAHAR CU APĂ. În loc să se ocupe de chestiuni serioase, cei de la USR blochează dezbaterile parlamentare ori votul în plenul Senatului sau al Camerei Deputaților.
Că doare de aceea li se zice Uniunea Sabotați România. Sabotarea oricărei activități în folosul societății – așa cum cu obrăznicie procedează Consilierii Generali ai Bucureștilor, din partea USR! – ne-am obișnuit ca deputații și senatorii USR-iști să folosească pancarte din recuzita celor din organizația #rezist prin boscheții din piețele bucureștene.
Membrii Grupului senatorial USR împărțea, joi, numai membrilor PSD cartea Ferma animalelor de George Orwell. Ce să le zici, ce să le faci dacă atât îi duce pe ei mintea?!
Senatorul USR Florina Presadă pretrinde că a fost jignită și înjurată, deși nimeni un confirmă! Și nici chiar domnia sa refuză să spună cuvintele ce i-au fost, dacă i-au fost!, adresate.
Eu mă îndoiesc că cei de la USR cartea ce le-o recomandă ca lectură social-democraților. În fond, omul este un animal superior. Deși oamenii de la USR nu ne-au convins că ei ar fi superiori celor mai nemernici protestatari din stradă!
Și totuși, pe lângă alte legi ale justiției votate în zilele anterioare, dar. ca și joi, fără participarea celor de la frăția de cruce Noul PNL-USR, și uneori chiar fără cei de la PMP, s-a mai votat în plenul Senatului Legea privind funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii. Vorba vine în plen, că au votat 81 pentru și 28 împotrivă.
NUMĂRUL IMENS DE MAGISTRAȚI. Ca o curiozitate, recent, ministrul Justiției a fost într-o vizită în Malaezia. Țară cu vreo 300 milioane de locuitori.
La care au circa 700 de magistrați! Când au auzit că în România sunt vreo 7.000 de magistrați la 22 milioane de locuitori, evident, s-au luat cu mâinile de cap.
Și în bâjbâiala din Parlament, nici PSD și nici aliatul ALDE n-au catadicsit să modifice legea de pe timpul Monicăi Macovei, în sensul de a se face distincție între judecători – de fapt, singurii magistrați – și procurorii, care se laudă că sunt magistrați.
Deși în legislația Franței și a altor țări democratice, procurorii sunt un fel de avocați ai statului. Și magistrați nicidecum!
NAȘTEREA LUI IISUS HRISTOS, CU SĂNĂTATE ȘI BUCURII MII. Vor urma Patru zile de mari sărbători religioase și deci spirituale zile de sărbătoare: 24 decembrie – Sfânta Sfințită Eugenia (Ajunul Crăciunului). Duminica dinaintea Nașterii Domnului-; 25 decembrie – Ziua Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos(Crăciunul); 26 decembrie – Soborul Maicii Domnului. Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana; 27 decembrie – Sfântul Mucenic și Arhidiacon Ștefan. Sfântul Cuvios Teodor Mărturisitorul.
ION PREDOȘANU

P.S. Desigur, legile justiției la care se opun Noul PNL, USR și PMP au fost votate, dar mai e mult până vor fi promulgate. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here