Ca la noi, la nimeni – Nelson Mandela cu fustă şi Elena lui Traian vor la Cotroceni!

391

După ziua Schimbării la faţă se zice că am intrat în anotimpul numit toamnă. Dacă se mai respectă ceva pe acest Pământ, având dubii serioase că în România ar mai fi patru anotimpuri. Cert este că nopţile şi dimineţile sunt mai răcoroase.
Ce-aţi zice să ne ocupăm niţel de două dintre favoritele – foste sau încă actuale – ale Arendaşului Palatului din Dealul Cotrocenilor. Prima la care mă gândesc este fosta procuroare comunistă Monica Macovei, ministru al (In)Justiţiei în Guvernul PreşBăsescu-Boc. Inventatoarea DNA-ului, după cum singură se laudă. Individa asta are în sondajele de opinie cam între 1-2% din alegătorii potenţiali. Şi-atunci de ce candidează? Uite de aia! Din lăcomie, că doar un candidat la alegerile prezidenţiale ale unei Colonii precum România poate primi sponsorizări.
Plecată cu sorcova, ca şi acela cu care i-a promovat pe Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi, la propunerea ministrului (In)Justiţiei – Monica Macovei, doi procurori generali – fiecare la vremea lui – poate chiar mai stalinişti decât ea, nu numai că vrea să candideze la preşedinţia Ropmâniei. La incultură îl egalează pe Traian Băsescu, altfel nu se explică faptul că se crede un Nelson Mandela al României. În primul rând că Nelson Mandela a suferit vreo 27 de ani la închisorile apartheidului din Africa de Sud. În vreme ce Monica Macovei a băgat oameni nevinovaţi la închisoare pe vremea lui Ceauşescu, multora semnându-le dosarele în alb. Iar judecătorii nu aveau curajul să schimbe sentinţele ditamai procurorului comunist.
Aş aminti de scriitoarea Nadine Gordimer, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, sud-africană albă, dacă nu chiar de origine evreiască, dar care a lucrat cu condeiul ei pentru egalitatea drepturilor negrilor şi albilor. Încât, la ieşirea din închisoare, Nelson Mandela a ţinut neapărat s-o cunoască. Romanul „Nimeni alături de mine”, al Nadinei Gordimer a apărut şi în limba română, la Editura ART, fiind editat împreună cu Jurnalul Naţional. Eu, unul deşi nu cred în sondaje am impresia că titlul romanului i se va potrivi Monicăi Macovei la alegerile prezidenţiale.
Unde va da piept, n-aşa, cu Nuţi spaima Consituţii. Pentru cine nu ştie de cine-i vorba, reamintim că veşnicul iepure de campanie, ex-consilierul prezidenţialo-băsist Cristian Diaconescu fuse dat la o parte. Ca să candideze Elena de Pleşcoi, mai cunoscută ca febleţea lui Bădia Traian. Cum care Traian? Doar ea cânta de zor că e urmaşa lui Traian Băsescu. La furtişaguri şi la jigodisme. Câtâ-i de vopsită ca blondă, tot atâta de spurcată la gură va fi ca oricare cetăţean român, de etnie rromă din Buzău sau Ferentari. Nici nu mai contează!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here