Ca la noi, la nimeni – Măsuri și demisii întârziate!

1007
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Corupția și incompetența trăiesc bine împreună, dar toți corupții se cred competenți.” – Ștefan Mîrziac, Din Natura din om, corupția (2018)

În ziua când cazurile de infectări cu COVID-19 au depășit 1000 de oameni, dintre care o treime numai cadre medicale, s-a produs demisia mult așteptată și frecvent cerută de opoziție – PSD și Pro România – a ministrului (Ne)Sănătății României – dr. Victor Costache a ieșit iar cu declarații fostul apărător al neregulilor acestuia, președintele Klaus Werner Iohannis! Omul din vârful statului n-a scos nici măcar o vorbuliță despre omul său de casă la Sibiu, doctorul chirurg fără diplomă de medic, ci doar cu o adeverință de prin Franța prin care i se recunoștea dreptul de a opera pe cord.
Pe lângă cele peste 1.000 de cazuri de oameni infectați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar România ajunsese la 17 decese și 23 de pacienți în stare foarte gravă! Președintele Iohannis a îndeplinit formalitatea de a-i accepta demisia, RUȘINE!!!, și l-a acceptat ca ministru al Sănătății pe doctorul adevărat, cu doctorat în chirurgie, vasluianul Nelu Tătaru și, totodată, singurul care trudea în lupta cu coronavirusul. Ba se mai și afla la Spitalul-Focar din Suceava, unde cadrele medicale sunt infectate în totalitate, iar 1300 se aflau în stare de izolare. De la Suceava se trimisese la ministrul surd la durerile oamenilor o scrisoare prin care aceștia se plângeau că luptă cu coronavirusul cu mâinile, fața și piepturile goale.
Abia acum, probabil la presiunile prim-ministrului Orban Ludovic, și-a dat demisia vinovatul și coruptul care nu avea voie să fie ministru și, în același timp, să aibă contract de 2.000 de euro cu Polisano SRL. Firmă spre care deturnase o parte din banii publici ai și așa săracului buget al Sănătății, mai mic cu 23% decât în anul 2019!
Președintele Klaus Werner Iohannis s-a împăunat că va obține niște fonduri de la Uniunea Europeană, care are un fond de rezervă în echipamente medicale de protecție, în valoare de 10 milioane de euro. Să reținem că acel fond de rezervă al UE a fost creat pe vremea când România deținea președinția Uniunii Europene, bine gestionată de prim-ministrul Viorica Dăncilă(PSD), președinție cu care se lăuda Klaus Werner Iohannis că ar fi fost opera sa! Dacă președintele Franței, Emmanuel Macron și Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-au anunțat compatrioții cu sute de miliarde de euro pe care guvernele țărilor respective le alocă pentru însănătoșirea populației, dar și a firmelor și companiilor din țările lor, ce credeți că le-a oferit românilor președintele României. Vechiul îndemn: „Stați acasă!”. Nu pricep de ce nu-i lasă pe experți să se adreseze populației intrată, odată cu România, în carantină!
De regulă, președintele Iohannis ba se duce la Bruxelles, atunci când nu-i pandemie, ba discută cu omologii săi din UE cu rezultate ZERO pentru țara noastră!
După gargara prezidențială televizată, Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat:
„Noi, PSD, am insistat de multă vreme să fie demis! Nu am înțeles nimic din Cazul Gerota și a venit Spitalul Suceava, iar pe total o treime dintre cei infectați sunt medici și asistente. O conducere unică, cu Dr. Raed Arafat ar fi salvatoare! Actuala conducere bicefală s-a dovedit catastrofală! De ce n-am beneficiat până acum de stocurile UE, așa cum au procedat Italia și Spania? Cred că este nevoie de un proiect de țară, care să ne ajute să ne continuăm revenirea la normal.
Reamintim că, fostul ministru al Sănătății a fost în centrul mai multor scandaluri de corupție. A făcut greșeli de management după greșeli care au zdruncinat întreaga echipă guvernamentală. Cu cadre medicale sacrificate vreme de cinci luni cât acest individ intrat în Guvernele Orban 1-3, pe ușa din dos, dar cu rezultate, cum spuneam, catastrofale!
ION PREDOȘANU

P.S. Victor Ponta, liderul Pro România, a spus o frază memorabilă: „Haide Ludovicule, hai că poți și tu! DEMISIA – ACUM!”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here