Ca la noi, la nimeni – Marcel Ciolacu dixit: „Coaliția nu se va rupe!”

469
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Orice putere care nu-i susținută de națiune cade asemenea unui copac fără rădăcină.”Victor Hugo

Trăncăneala la români este o boală veche. Fie că nici n-au existat discuții în foruruile conducătoare ale celor două partide – Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal – se dă vina pe unele știri pe surse invetate de anumiți scenariști interesați. Ba chiar premierul Marcel Ciolacu, a făcut o declarație care să-i liniștească pe cei vorbăreți care ciripesc fără să aibă aprobarea propriului partid – cum este cazul vicepreședintelui pretinsului Partid Național Liberal, pastorul Robert Sighiartău, care cere, nici mai mult nici mai puțin, ieșirea PNL de la guvernare. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ferm: „Coaliția nu se rupe, coaliția va funcționa. Întotdeauna există remaniere.”
Până la această dată încă nu au fost evaluați nici măcar miniștrii care fac parte din Partidul Social Democrat, iar cei din pretinsul Partid Național Liberal nici atât! Abia ieri, adică miercuri, a fost citită într-o primă lectură în ședința de Guvern Reforma fiscal-bugetară, cea atât de comentată fără să-i cunoască cineva conținutul.
IMM-URILE VOR SĂ TRĂIASCĂ. Totuși, Stere Fudulea, Secretar General al Consiliului IMM-urilor își exprima speranța că se va reduce forma de impozitare a întreprinderilor mici și mijlocii, spre a nu fi obligați micii întreprinzători să-ți reducă activitatea și deci să-și reducă personalul angajat.
Vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că tuturor românilor li se cere, într-o formă sau alta, să-și micșoreze cheltuielile. Totuși, cheltuielile din domeniul bugetar sunt încă mari.
Deci tuturor românilor li se cere o oarecare austeritate, dar reforma aparatului de stat tot întârzie să fie făcută. Desființarea posturilor neocupate în sectorul bugetar se întârzie fără un motiv explicit. Noua reformă fiscal-bugetară intenționează să scoată două miliarde de lei din evaziunea fiscală, iar din reformarea unor posturi de conducere ale sectorului bugetar se contează pe economisirea altor 4-6 miliarde de lei, din așa-zisele reduceri de personal.
Se preconiza reducerea numărului de secretari de stat cu 20%, a unor șefi de birouri sau chiar pe desființarea acestei funcții, bașca reducerea a 200.000 de angajați la stat – posturi bugetate dar neocupate!
CAPUL LUI BOLOȘ VREM! Câțiva lideri ai pretinsului Partid Național Liberal s-au repezit la beregheata propriului ministru al Finanțelor Publice, Marcel Boloș, căruia îi cer demisia. În condițiile în care nu s-a discutat așa ceva în forurile conducătoare ale pretinsului PNL. Tot pe surse, adică pe zvonistică se zice că o asemenea ședință la cârma partidului care-l susține pe ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ar urma să aibă loc la începutul lunii octombrie.
După cum se vede, mai e mult până departe. Iar cea mai importantă mișcare politică va fi asumarea răspunderii de către Guvernul Ciolacu în fața Parlamentului, pe 26-27 septembrie.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here