Ca la noi, la nimeni – Mai mult rele decât bune!

708
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „// Prea vă arătați arama/ Sfâșiind această țară/ Prea făcurăți neamul nostru/ De rușine și ocară.//”
Fragment din Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu

În seara zilei de duminică, 15 ianuarie 2022, la Opera Română din București, s-a omagiat ziua de naștere a Poetului Național Nepereche – Mihai Eminescu, Luceafărul Poeziei românești, printr-un spectacol dedicat Eminescului și Zilei Naționale a Culturii Române. Spre cinstea lor și întru cinstirea zilei de naștere a Marelui Poet Național, la spectacolul din sala Operei Române au participat Prim-ministrul României, Nicolae Cioucă, totodată și președinte al Partidului Național Liberal, împreună cu Marcel Ciolacu, președintele Partdului Social Democrat și, în același timp, președinte al Camerei Deputaților.
Fac parte dintre aceia care-l iubesc pe neprețuitul nostru Poet Național, Mihai Eminescu, totodată și un imens publicist și creator de limbă română, Marele Patriot care-a bătut țara în lung și în lat, de la Putna la Blaj, ori Alba Iulia, dar care-a petrecut o vară și la Florești în județul Gorj, unde, se pare că s-a refăcut, adică s-a întremat și a creat mai multe poeme cum numai El putea să le scrie.
RĂMĂȘIȚELE UNEI RACHETE RUSEȘTI, ÎN DELTA DUNĂRII. Trăim vremuri grele și tulburi, cu război la graniță.Nu mai departe de ieri, la început de săptămână, au fost găsite rămășițele unei rachete, mai exact partea propulsoare, pe plaja de la Gura Portiței, în Delta Dunării, mai precis în zona Periboina-Săcele, iar acestea urmează a fi cercetate și verificate de specialiști din Ministerul Apărării. După toate datele pare a fi de proveniență rusească. Este pentru prima dată când asemenea rămășițe ajung pe teritoriul țării noastre, de când a început cumplita și neînțeleasa invazie a Rusiei Țarului Putin asupra Ucrainei.
Ceva mai demult s-au mai găsit vreo trei mine plutitoare aduse de valșurile Mării Negre spre țărmul României.
PRIMUL ORAȘ DIN ROMÂNIA, INTRAT ÎN FALIMENT. Robert Schell, primarul orașului vâlcean Brezoi, a recunoscut că se confruntă cu o situație gravă. Brezoi fiind primul oraș din România care-a intrat în criză financiară. La început a avut o datorie de 3 milioane de lei, care-a tot crescut și acum are datorii de 7 milioane de lei! Incredibil, nu-i așa?
FISCUL ROMÂN S-A DUS PESTE OMV PETROM. Spre a verifica documentele financiare ale austriecilor, așa cum ar trebui să procedeze cu toate companiile românești ori străine. Primul obiectiv care va fi luat la puricat este acela de a vedea cât de corecte sau incorecte sunt motivațiile celor de la OMV PETROM de a refuza să plătească statului român taxa de solidaritate, așa cum prevăd niște norme ale Uniunii Europene.
Mai precis, ANAF – căci despre ea este vorba – pune tunurile pe OMV PETROM. Practic, au început controalele la firma asutriacă, spre a se vedea dacă se încadrează în Ordonanța de Urgență a Guvernului privitoare la taxa de solidaritate, pe care această companie ar dori să n-o plătească! În fond, OUG respectivă nu face altceva decât să transpună în plan național o normă/directivă a Uniunii Europene.
AUR PROTESTEAZĂ, LA SEBEȘ. Așa cum promisese George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor(AUR), duminică a avut loc un miting de protest al celor de la AUR împotriva jecmănirii pădurilor românești de către o companie din Austria, care deține o fabrică de mobilă la Sebeș.
Față de protestele îndreptățite ale Alianței pentru Unirea Românilor(AUR) putem afirma că, în sfârșit, românii vor să-și ia țara înapoi. Câtă dreptate avea scriitorul Tudor Mușatescu în aforismul său: „Când cărțile se vând greu, oamenii se vând ușor, iar țara se dă pe degeaba!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here