Ca la noi, la nimeni – Mafia DNA spre sfârşit!

449

Vrem nu vrem, se pare că se strânge laţul în jurul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pe care nimeni nu putea şi încă nu poate s-o deranjeze cu nimic, având susţinerea preşedintelui Klaus Werner Iohannis şi a unor cancelarii occidentale. Ba chiar şi de peste ocean, a Statelor Unite ale Americii.
Încă de la Raportul întocmit magistral de ministrul Justiţiei pe marginea imixtiunii DNA în treburile Guvernului în problema Ordonanţei nr. 13/2017, pe care Curtea Constituţională a României a găsit-o perfect constituţională, ne-am fi aşteptat ca Madam Kovesi să-şi dea demisia ori să fie demisă. Ministrul Tudorel Toader a apreciat că încă nu e momentul!
Între timp, s-au găsit nişte înregistrări în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ţipa la procurori dându-le ordine să facă dosarele şi să meargă până sus, la primul ministru. Ba nişte miniştri au fost şi audiaţi la sediul central al DNA! Furioasă că a fost înregistrată, Kovesi a trecut la represalii, ameninţându-şi subalternii – altfel colegi, procurori – cu dosare penale, cu detectorul de minciuni şi câte şi mai câte.
Aceeaşi Kovesi a început în forţă epurările la DNA. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează astăzi, 4 iulie, chiar de Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, două cereri formulate de Laura Codruţa Kovesi de încetare a activităţii de procurori în cadrul DNA a doi oameni apropiaţi fostului şef al DNA, Daniel Morar. Este vorba de Constantin Doru Ţuluş şi Ioana Mihaela Moraru. Exact cei care au sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu abuzurile actualei conduceri a DNA.
Asta după ce, săptămâna trecută, Secţia pentru Procurori a CSM a avizat trei plecări ale unor procurori de la DNA, respingând alte trei solicitări similare. În şedinţa de marţi, 4 iulie 2017, alte solicitări de acest gen urmează a fi luate în discuţie. De data aceasta, Secţia va trebui să analizeze conţinutul Dosarului nr. 14786/2017. Conţinând notele Direcţiei de Resurse Umane şi Organizare cu privire la cererile formulate de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de avizare a revocării din calitatea de procurori ai DNA a lui Constantin Doru Ţuluş şi a Ioanei Mihaela Moraru.
Aceştia doi sunt cunoscuţi ca fiind apropiaţi ai fostului şef al DNA, Daniel Morar, fiind semnatarii unei plângeri disciplinare formulate în 26 iunie la Inspecţia Judiciară împotriva actualei conduceri a DNA, pe care o acuză de îndeplinirea cu rea credinţă a profesiei şi de manifestări care aduc atingere prestigiului Justiţiei şi independenţei procurorilor.
Aş mai adăuga că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat, tot ieri, că „A venit vremea clarificărilor la DNA.” Evident, declaraţia ministrului Justiţiei a fost făcută în contextul scandalului intern care macină DNA!
Ion PREDOŞANU

2 COMENTARII

  1. La puscarie cu Kovesi ,sa l puna pe Dragnea sef la DNA fiindca el cunoaste toate hotiile , e specialist , ar prinde toti coruptii din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here