Ca la noi, la nimeni – Lupul, fost la AUR, se vrea păstor la oi!

632
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Numai ăia care-s boi pun lupul paznic la oi”.
Proverb românesc

Se spune că țara arde și baba se piaptănă, o zicală valabilă și în cazul majorității parlamentarilor români, nu doar în cazul simplilor cetățeni. După cum se știe, parlamentarii României se află în vacanță până pe 1 februarie 2023. Dar într-o vacanță, nu înseamnă că fiecare parlamentar face vrute și nevrute, după cum îi trece lui prin cap.
O excepție nedorită o reprezintă cazul mizerabil al unui deputat al Alianței pentru Unirea Românilor, Dumitru Focșa. Acest individ cu antecedente, după cum s-a aflat ulterior, și-a bătut soția chiar în fața propriului lor copil, o fetiță de numai 9 ani.
DEPUTATUL AGRESOR. Astfel, polițiștii din localitatea constănțeană Lumina au fost chemați, săptămâna trecută, de soția deputatului, noaptea, la ora 02:00, din data de 5 ianuarie 2023. Soția agresată fizic, Claudia Focșa, le-a spus polițiștilor că a fost lovită de soțul ei, în fața copilului lor minor, de numai 9 ani.
„Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai spun polițiștii.
Partea vătămată, adică soția, Claudia Focșa, a apreciat că ordinul de restricții nu este necesar atâta timp cât ea părăsește domiciliul conjugal și se mută la casa mamei sale, la Brăila.
Deputatul Dumitru Focșa nu este nici pe departe un sfânt, așa cum vrea să pară, inventând o împingere reciprocă la închiderea unei uși, și cum că soția sa a căzut pentru că ar fi lunecat pe un covor. Între altele, Dumitru Focșa este la a doua căsătorie și nu este prima dată când soția deputatului este lovită cu brutalitate.
AUR, REACȚIE ÎNTÂRZIATĂ! Ce-i drept, conducerea Alianței pentru Unirea Românilor a reacționat cam cu întârziere și abia duminică, 7 ianuarie 2023, a emis un comunicat de presă. Birul Național de Conducere al AUR a decis să îl excludă pe deputatul Dumitru Focșa din partid, după ce acesta, cum spuneam, și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.
ORIBILUL DEPUTAT CU NUME DE OM! „Gestul comis de deputatul Dumitru Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid(eu aș zice că și cu aceea de om!, n.m. I.P.) și cu demnitatea de parlamentar.
Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului D. Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid.
AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe ceastă cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm și să spună public toate cazurile de agresiune împotriva persoanelor lipsite de apărare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.
„Cel mai probabil, nu își va da demisia pentru că leafa de parlamentar este generoasă”, a zis, între alrtele, liderul AUR, George Simion. Dar ce ne facem cu gradul de nesimțire al acestui individ care mai este și vicepreședinte la două Comisii din Camera Deputaților și încasează vreo 14.000 de lei lunar?!
Luni, a anunțat cu nonșalanță, nu doar că nu-și va da demisia de onoare, căci oricum onoare nu are bătăușul cu pricina. Din păcate, Parlamentul României nu are legi proprii sau regulamente care să ne scape de „alesul neamului” până-n anul 2024!
IPOCRIZIE MAXIMĂ. Și ca o culme a ipocriziei, încă deputatul Dumitru Focșa pretinde că va pune în dezbatere și va iniția proiecte de legi care să apere și să protejeze persoanele victime ale agresiunii casnice. Cum ar veni, el, ca lup, să fie pus păstor la bietele mioare!!
Ce mare nerușinare!!!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here