Ca la noi, la nimeni / Liiceanu şi Macovei cu pâra la Bruxelles!

468

Ce le-or fi venit europarlamentarilor dreptei româneşti Monica Macovei şi Marian-Jean Marinescu să plătească din propriul buzunar participarea la o dezbatere într-o comisie a Parlamentului European a unor reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Universităţii, plătindu-le biletele de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Bruxelles, cheltuielile cu masa şi cazarea, başca niscaiva bani de buzunar.
L-au avut vârf de lance pe pretinsul filosof Gabriel Liiceanu şi pe un gazetăraş Liviu Avram, de la Adevărul (fost în echipa care-a falimentat Cotidianul băsist finanţat de Sorin Ovidiu Vântu, actualul puşcăriaş!), care a spus numai baliverne din investigaţiile lui, fluturând şi o bancnotă de 20 Euro, minţind că el îşi plăteşte impozitele către statul român. Din păcate, ziarul patronat de un vânzător de copii nu şi-a plătit datoriile la fisc niciodată. Fiind exceptat încă de pe vremea lui Băsescu!
Nu au lipsit precum martie din post marile speranţe ale tehnocraţiei româneşti Raluca Prună şi Vlad Voiculescu, ambii din avanposturile protestatarilor Pieţei Universităţii şi, apoi, ai Pieţei Victoriei. S-a făcut că este doar în trecere fostul prim-ministru Dacian Julien Cioloş, care trecuse pe la casierie să-şi ridice simbria de 8.000 euro, după propriile declaraţii, şi a intrat cu totul întâmplător să vadă ce se petrece.
Marea urzeală fusese pusă la cale de şefa orchestrei de reclamagi ai României la Bruxelles, fosta procuroare comunistă Monica Macovei. Tupeişti din fire, protestatarii veniseră cu întreaga recuzită din Piaţa Victoriei, cu acel „Rezist” scris cu câte o literă pe câte o coală A4. Echipa de zgomote adusă de la Bucureşti a fost pusă la punct de Preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.
Cum spuneam scandalul politic din România, ca o nouă fază a războiului româno-român, s-a mutat, miercuri, la Bruxelles. Fiind exportat din nou, ca în anul 2012, peste graniţele ţării. Noroc cu Preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, care l-a întrerupt pe Gabriel Liiceanu, invitat special(!!!”) ce depăşise 11 minute, faţă de opt minute cât aveau la dispoziţie europarlamentarii membri ai Comisiei.
Singurul aşezat şi la locul lui a fost ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezent la dezbateri şi care a făcut o informare corectă a situaţiei din ţară. Şi au mai luat cuvântul europarlamentari din Germania, Franţa şi Italia, buni cunoscători ai lumii politice româneşti, care l-au pus şi ei la punct pe Gabriel Liiceanu. Istericalele Monicăi Macovei n-au avut nici un efect, fiind întreruptă.
Minciunile lui Gabriel Liiceanu s-au referit la „pungaşii” din PSD, care se-mbogăţesc pe banii statului, dar n-a suflat nicio vorbuliţă despre modul de-a dreptul fraudulos prin care el a devenit gratuit patronul Editurii Politice a PCR, pentru că-l avea prieten pe Andrei Pleşu, membru al CFSN şi ministru al Culturii. Una peste alta, am fost martorii celei mai antiromâneşti prestaţii făcută de români la Bruxelles. Dar legală. Ne-am ales cu o imagine niţel şifonată ce se va lăsa cu noi controale din partea Parlamentului European, anunţate deja.
Minciunile lui Gabriel Liiceanu, ofiţerul acoperit ce răspundea de supravegherea marelui filosof Constantin Noica, au culminat cu afirmaţia ireală şi absurdă că: «Iată declaraţia explicită a şefului PSD rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: “Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi”», a susţinut ipochimenul!
Total surprins, Liviu Dragnea a declarat după atacul lui Gabriel Liiceanu, poreclit ca Liicheanul, declaraţie din Parlamentul European că: “Mă gândesc serios să fac o plângere penală. Am aflat asta cu stupoare. Este foarte grav.”
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here