Ca la noi, la nimeni – Iohannis “la pușcărie!?” Nu, alde Mariana Rarinca!

376

Departe de mine gândul de a le ține isonul celor care, începând de astă vară – la inaugurarea Festivalului Internațional George Enescu – și continuând cu întâlnirea din fața Teatrului Național București dintre președintele României și Ambasadorul Germaniei la București, i-au strigat prea plinului de el “Iohannis, la pușcărie!”
N-o să cad în plasa opoziției ce găsește la orice nu-i convine un singur vinovat – PSD-ul. Care partid nu are ce face mai bun și-i plătește, chipurile, pe unii cetățeni care nu l-au votat pe Klaus Iohannis să scandeze așa ceva. Ei știu din proprie experiență că strigă toată ziulica cerând demisia lui Victor Ponta și au impresia că și alții se comportă aidoma celor din Noul PDL!
Doar că la procesul cu retrocedările ilegale ale unor case – din cele șase imobile ale ex-primarului de Sibiu, obținute de-a lungul mai multelor mandate de primar al Sibiului – de pe urma cărora Klaus Iohannis, soția sa și soacră-sa, unul cu iz penal – în urma clădirilor primindu-se peste 300.000 euro chirie numai de la o bancă ce a pălătit chiria pe trei ani avans -, imunizatul de Iohannis le-a lăsat în proces doar pe cele două doamne. Adică, pe Prima Doamnă Carmen Iohannis, și, dacă putem spune așa, pe Prima Soacră a țării.
În democrație, a scanda Iohannis, la pușcărie! nu este o faptă nepermisă și nici extrem de blamabilă. Președinții dinaintea lui Klaus Iohannis au pățit-o cu mult mai rău. Scăderea în sondaje a actualului locatar al Palatului din Dealul Cotrocenilor e vizibilă de mai multe luni de zile. Mai ales din 5 iunie, de când domnia sa și-a permis să încalce Constituția și să se comporte față de primul ministru, Victor Ponta, precum un președinte al PNL-ului aflat în opoziție firavă. Cum Iohannis un ascunde faptul că-și dorește “Guvernul meu”, evident pe căi nedemocratice – cu DNA și SRI ca puncte de sprijin -, atunci să le dăm dreptul și unor protestatari să-și strige oful față de președintele jucător Klaus Iohannis, ce calcă apăsat pe urmele lui Traian Băsescu.
Faptul că omul Klaus Iohannis tace și nu răspunde la scandările protestatarilor îl arată puțin cu musca pe căciulă. Căci și tăcerea este, vorba aceea, un răspuns. Mai grav mi se pare faptul brutal și total neomenesc în care a răspuns la Cazul Mariana Rarinca, doamna din Galați care a făcut șase luni de pușcărie, nevinovată fiind, numai pentru că așa a vrut Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție. Chit că apoi, Curtea de Apel București a declarat-o nevinovată pe Mariana Rarinca, bătută de “ghinion”, după cum s-a exprimat Iohannis. Declarație ce i-a permis Liviei Stanciu, ajutată vârtos de Laura Codruța Kovesi, sibianca șefă a DNA, să comită împreună un nou ABUZ contra Marianei Rarinca.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here