Ca la noi, la nimeni – Iohannis la golf şi campanie electorală!?

498

Se ştia că preşedintele Klaus Werner Iohannis cochetează, din când în când, cu tenisul. A surprins, mai zilele trecute, prezenţa sa la inaugurarea unui teren nu de tenis, ci a unuia de golf. Care l-ar fi costat pe omul de afaceri Ioan Popa, din Alba Iulia, nu mai puţin de 16 milioane euro! Participarea pe nepusă masă, sau pusă, dar nu s-a văzut în imaginile transmise de televiziuni, a lui Klaus Werner Iohannis la tăiatul panglicii, alături de omul de afaceri Ioan Popa şi, probabil, consoarta sa nu poate fi băgată la capitolul Publicitate. Ioan Popa s-ar fi putut să fie vreunul dintre sponsorii trecutei campanii prezidenţiale. Cea din 2014! Dacă publicitate nu e, atunci ce-o fi? Ce să fie, ce să fie? Dar în localitatea Teleac n-a fost doar gazda, Ioan Popa, Klaus Werner Iohannis, ci şi vreo trei corifei de la Cluj. Nu ai Şcolii Ardelene, că aia a fost în veacul al optsprezecelea. Pe când saşii nu aveau atât tupeu şi nu conduceau decât propria gospodărie. Nicidecum o ţară. Dar să-l lăsăm pe Ioan Popa – proprietarul unui teren elitist de golf – în plata Domnului.
Camerele de filmat i-au arătat lumii mai mult pe alţii ce roiau în jurul Preşedintelui, precum trântorii în jurul Reginei unui stup de albine. Să stabilim încă odată că, oricum, Klaus Werner Iohannis nu-i vreo vedetă şi nu s-a dus în necunoscuta, până mai ieri-alaltăieri, Teleac – localitate a judeţului Alba, ca să-i facă publicitate terenului de golf. A tăiat panglica, cum spuneam, n-a dat în vreo minge de golf, ci s-a întreţinut cu retraşii Ioan Rus, Vasile Dâncu şi mai ales cu Virgil Ardelean, zis “Vulpea”, fost şef al DGIPI, de unde s-a pensionat cu coada între picioare. Fiind acuzat de implicare în niscaiva afaceri de corupţie.
După apropierea cu care-şi vorbeau, Virgil Ardeleanu şi Înaltul oaspete al Terenului de Golf, se vedea clar că fostul Şef al serviciului de Informaţii al ministerului de Interne şi ex-Primarul de Sibiu se cunoşteau demult! Despre ceilalţi doi din grupul de la Cluj, ce să zicem? Ioan Rus este un fost ministru al Guvernului Năstase, demisionat în urma unor declaraţii scandaloase mai târziu, când le-a jignit pe româncele plecate din ţară la muncă şi le-a făcut “curve”, iar pe copiii lor “golani, acasă”. S-a mai remarcat prin firma sa cu bune şi consistente relaţii cu firme din Bavaria, care şi ele aveau conexiune cu o importantă personalitate politică a Republicii Federale Germania, plecat consilier la Gazprom, Gerhard Schroder, iar recent a fost numit în fruntea Consiliului de Administraţie al celui mai mare producător de petrol din lume. De Vasile Dâncu ar fi prea multe de spus. Pesedistul cu două feţe a ajuns şi în sufrageria lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009! În anul 2005, Ioan Rus, Vasile Dâncu şi alţi corifei ai Grupului de la Cluj- Napoca l-au împins pe fostul prim-ministru şi ex-preşedinte al PSD – Adrian Năstase în prăpastie, după ce l-au debarcat din fruntea PSD. Un politician şi un diplomat de excepţie în al cărui mandat de premier România a finalizat cu succes complicatele negocieri pentru aderarea în Uniunea Europeană. Totodată, vizita cetăţeanului Klaus Werner Iohannis la Teleac, unde nici golf n-a jucat şi nici gura nu-i miroase, se constituie ca un avertisment către liderii coaliţiei la guvernare că Rezerva de cadre a Palatului Cotroceni are persoane ce pot fi reevaluate, reşapate dacă-i nevoie şi puse la treabă. C-aşa-i în campanie electorală!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here