Ca la noi, la nimeni – Iohannis a înfrânt democraţia!

398

Ceea ce s-a petrecut mai ieri, prin nominalizarea unui tehnocrat oportunist la funcţia de prim ministru al României, în persoana agronomului Dacian Cioloş, susţinut de PDL-ul lui Traian Băsescu şi Emil Boc la importanta demnitate de Comisar european pentru Agricultură nu are deloc de-a face cu democraţia.
Faptul că dictatorialul preşedinte Klaus Iohannis reşapează încet-încet, dar sigur oamenii lui Traian Băsescu nu mai surprinde. Cel puţin de la înscăunarea trădătorului de neam şi ţară Mihai Răzvan Ungureanu, acela care-a cedat Moştenirea Gojdu Ungariei, în fruntea SIE. După mascarada consultărilor cu partidele politice, societatea civilă. ONG-urile finanţate de George Soros – şi o parte dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, aleşi cum au vrut muşchii lui Iohannis, era limpede că se va sfârşi prost!
Abureala cu care-şi adoarme Klaus Iohannis interlocutorii nu-i nouă. Ea ţine încă din vremea când le spunea fraierilor de alegători că vrea o „altfel de politică” şi o „Românie a lucrului bine făcut.” Deocamdată, aforismul „Democraţia constă în a-ţi alege dictatorii după ce ţi-au spus ceea ce cred că vrei să auzi.” Prin nominalizarea lui Dacian Cioloş ca posibil premier, amărâtul de popor român a primit exact ce merita. Un tehnocrat, nimic de zis, dar oportunist sadea. Lui i se datorează faptul că fiind ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu a introdus liberalizarea vânzării terenurilor agricole ale României străinătăţii. Aşa că au cumpărat milioane de hectare arabii, ungurii, italienii, israelienii şi cine-a avut bani. Practic, agricultura nu mai este a României ci a firmelor străine. Nici Comisarul european pentru Agricultură n-a sprijinit amărâtul de fermier român, întrucât Dacian Cioloş – cu soţie franţuzoaică şi studii în Franţa – a introdus subvenţii europene pentru agricultori de cinci ori mai mari în Franţa decât în România, adică la el şi la noi acasă!
Pe când ajunsese prim ministru tehnocrat Guvernatorul Mugur Isărescu, România traversa o criză economică şi un finanţist de talia sa era necesar. Doar că, pe atunci, a condus un guvern eminamente politic. Căci şi partidele au specialiştii lor, mulţi de necontestat. Pur şi simplu, Klaus Werner Iohannis şi-a băgat bocancii în firava democraţie românească. Să nu cumva să vă aşteptaţi de acum încolo la ce este mai bine pentru ţară. Dimpotrivă! Atâta vreme cât sasul Iohannis l-a desemnat pe un ţuţăr al Comisiei Europene să facă şi să dreagă în Colonia numită România!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here