Ca la noi, la nimeni – Instalarea Regimului Iohannis!

362

Cu chiu cu vai, după două remanieri petrecute înainte de a deveni miniştri – primul fiind junele în chiloţi de prezentare a modei, presupus tehnocrat la Ministerul Sănătăţii şi al doilea caz, unul penibil şi patologic, cu una care-a fost silită să se umilească în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru crasă lipsă de cultură, că de studii de drept pentru un tehnocrat ce se dorea ministrul Justiţiei nici nu mai putea fi vorba – Guvernul Cioloş fu validat de un Parlament fricos.
Frica de puşcărie se simţea şi-n pauza de zece minute cerută de comisiile de specialitate ca să vadă ce zic preşedinţii de partid. Păi ce să zică Gabriel Oprea ori Liviu Dragnea? Ce dacă nu merita electrician Cristina Guseth să primească aviz favorabil, PNL, PSD şi UNPR s-au înclinat în faţa incapacităţii profesionale a tehnocratei birocrate. A fost înlocuită cu o altă prietenă de-a Monicăi Macovei!
Votul în plenul Parlamentului semăna mult cu cele din defunct Mare Adunare Naţională. Abia s-au încropit vreo 115 împotrivă şi două abţineri. Chit că Dacian Cioloş n-a fost capabil să producă un Program de guvernare, ci doar o ciornă de 13 pagini. Plus nişte alte gafe, legate de comasarea alegerilor. Ca şi aleasa sa pentru Ministerul Justiţiei, şi la Cioloş cunoaşterea Constituţiei nu-i obligatorie.
De la desemnarea ca prim ministru nominalizat a tehnocratului, birocrat şi el, Dacian Cioloş, abuzivă într-o ţară cu democraţie reprezentativă, şi până la instalarea “Guvernului meu”, başca a câtorva miniştri, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut cu tot dinadinsul să se ştie cine-i Şeful!
Şampanie la Palatul Cotroceni, la fel la investirea primului ministru şi a miniştrilor, la Palatul Victoria, şampanie pe la ministerele pe unde-a umblat precum popa cu cădelniţa preşedintele Klaus Iohannis – Externe, Apărare şi Interne -, peste tot a tămâiat şi a felicitat Guvernul şi pe miniştrii Lazăr Comănescu, fostul lui consilier prezidenţial, Mihnea Motoc şi Petre Tobă.
Pentru ce i-o fi felicitat? Nu se ştie. Cabinetul de tehnocraţi abia azi are prima şedinţă de Guvern. De Guvern fără Program, dar de la care se aşteaptă un proiect de lege a Bugetului.
Un lucru este limpede, Constituţia spune că avem un regim semiprezidenţial. Dar una se scrie şi alta este în realitate. Sasul Klaus Werner Iohannis a pus cizma lui de neamţ pe grumazul primului ministru, Dacian Cioloş. Toate bunele şi relele Cabinetului Cioloş se vor sparge în capul preşedintelui Iohannis!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here