Ca la noi, la nimeni – „Guvernul meu” – balast pentru Iohannis şi PNL!!!

392

La Palatul Victoria, mai toţi membrii Cabinetului Bizar Tehnocrat îşi bat joc de ţară, făcând declaraţii şi gafe pe întrecute. Guvernul Dacian Julien Cioloş fuse aburcat total nedemocratic la putere pentru că preşedintele Klaus Werner Iohannis şi-a dorit „Guvernul meu”, nu al României sau al PNL, cum promisese, ci unul clocit la Bruxelles din funcţionari mărunţi, detaşaţi la Bucureşti doar ca să-şi poată completa în CV că au fost şi miniştri.

Dacian Julien Cioloş, ca prim ministru bruxellez la Bucureşti, face şi el gafele lui. Şi nu puţine! Are miniştri la Justiţie, Sănătate, Finanţe şi Agricultură care dacă funcţionau într-o ţară democratică ar fi trebuit să-şi dea demultişor demisia! Noroc că în România lucrului prost făcut poate ajunge ministru orice terchea-berchea. Printr-o întâmplare fericită, Madam Guseth a fost retrasă, deşi Cioloş o nominalizase. Noul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, nu-i cu nimic mai breaz. Ce să-i facă lui Musiu Cioloş, care minte de îngheaţă apele, susţinând că SRI l-ar fi informat că teroriştii au folosit cartele telefonice prepay cumpărate în România. Cea care l-a prins cu ocaua mică a fost taman SRI. La cât de prost administrează ţara „Guvernul meu” se simte de la o poştă că nu-i guvernul României.
Şi în vreme ce guvernanţii mimează chinurile spre a face rost de banii necesari alocaţiilor pentru copii şi mame, pentru pensiile bătrânilor – oricum, Casele de bătrâni se vor închide din lipsă de bani, iar bătrânii vor fi aruncaţi în stradă!!! – cuplul prezidenţial face excursii. Pe Her Klaus Werner Iohannis îl putem înţelege, el participând la „Summit-ul Securităţii Nucleare”, ţinut la Washington D,C., Statele Unite ale Americii, o reuniune tehnică la care toţi şefii statelor aliata SUA sunt invitaţi. Pa Madam Carmen a invitat-o soţul soţiei sale, deşi ea nu avea ce căuta acolo. Decât dacă avea vreo treabă cu finul Vecerdea, noul ei antrenor de tenis, despre care se zice că ar fi administratorul Casei familiei Iohannis la Miami. Fără a fi vorba de o vizită oficială la invitaţia preşedintelui american şi nici de tradiţionala vacanţă prezidenţială la Miami, ci de o simplă vizită de lucru la care prezenţa soţiei era total nepotrivită, ne luăm cu mâinile de cap. Madam Carmen fiind obligată să-şi facă un program separat, paralel ori să-l determine pe Klaus Werner al ei, nu al României, să includă pe agenda sa de lucru şi o acţiune populistă. Cum ar fi întâlnirea cu nişte români stabiliţi în SUA şi cu Ambasadorul George Cristian Maior, pe care nu-l mai văzuseră cam demult.
Pentru un zbor de linie pe ruta Bucureşti-Washington preţul unui singur bilet (deşi au fost mai multe!!!) este de 5.936 dolari USA, cu companiile Tarom plus Air France. Başca hotel, masă, protocol, protecţie şi alte mofturi femeieşti. Anul trecut, DCCNews scria că Madam Carmen a fost la shopping, evident pe banii contribuabilului. Cum „Guvernul meu” se pregăteşte să-i cumpere nişte avioane noi şi adevărate, nu de jucărie, cuplului Carmen-Klaus, de fapt Preşedinţiei, dar pe bani mulţi şi publici, astfel de vizite se vor îndesi!
În plus, Klaus Werner Iohannis şi-a prelungit vizita cu o zi la Washington pentru a-i oferi lui Carmen cea îmbrăcată în violet spectacolul festivalului cireşilor înfloriţi. Nu care cumva să credeţi că a avut vreo întâlnire oficială, precum, omologul său Erdogan, preşedintele Turciei, care a avut convorbiri şi cu preşedintele SUA, Barak Obama, şi cu vicepreşedintele Joe Biden.
Se subînţelege că trăznăile „Guvernului meu” se sparg în capul poporului român. Ca victime colaterale – a se vedea scăderile în sondaje – sunt încrederea în preşedintele Klaus Werner Iohannis şi în PNL!!!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here