Ca la noi, la nimeni – Guvernul Cîțu, glumă nesărată!

755

Să fim optimiști nu-i rău, dar ce ne facem cu prea desele încercări de a fi luați drept proști. De aceea care ne conduc țara sau încearcă s-o facă. Așa cum se-ntâmplă cu primul ministru desemnat și prezentat cu toate prenumele sale drept Vasile Florin Cîțu. Mai bine ni se spunea ceva despre niscaiva calități ale sale. Pe care se pare că nu le are, din moment ce la cele două audieri ale sale, în comisiile de finanțe-bănci ale Parlamentului, ca ministru al Finanțelor Publice a picat cu brio. La fel cum a picat și la moțiunea simplă introdusă în Parlamentul României împotriva sa. În urma căreia s-ar fi cuvenit să-și dea demisia, chiar dacă nu era obligat s-o facă. Un pic de demnitate de avea, ne-ar fi convins că ține la onoare, căci calități profesionale nu are nici ca ministru. Cu atât mai puțin ca prim-ministru al României.
Chiar duminică am aflat din gura numitului Vasile Florin Cîțu că de astăzi începe consultările cu partidele politice parlamentare în vederea stabilirii unor alianțe necesare unei majorități.
De ne uităm mai atenți la componența a ceea ce se vrea a fi Guvernul Cîțu, nu s-a schimbat decât portofoliul de la Ministerul Finanțelor Publice, deținut de el anterior. În rest, sunt vreo 13-14! candidați la portofoliile de miniștri care nu au trecut de audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Excepție fac ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
Cred că are dreptate distinsul publicist Ion Cristoiu atunci când afirmă: „Când vom auzi Cîțu vom râde fără să ne gâdile nimeni. Orban se îmbolnăvește definitiv de ficat.”
Și dacă tot ne îndeamnă Maestrul Ion Cristoiu să râdem de acest presupus prim-ministru care ar dori să conducă un Guvern parcă anume făcut ca să cadă, haideți să preluăm de pe internet niște glume despre situația gravă ce s-a abătut asupra Chinei, a lumii și chiar a României coronavirusul!
„Guvernul recomandă: Spălați-vă des pe mâini pentru a fi protejați de viruși, pe creier vă spălăm noi, dormiți liniștiți!” Sau: „Cică virusul caută mai mult pensionari. Dar, liniștiți-vă, se uită le pensie!… Îi plac alea speciale.” În realitate, caricatura de Guvern Cîțu este mai periculoasă decât coronavirusul! Păi cum vine asta neicușorule? Prezinți Cabinetul Cîțu și Programul de guvernare fără să te fi consultat cu aceia pe care ar trebui să te bazezi la votul de investitură?
Toate acestea ne determină să avem mari dubii asupra modului de gândire a celui nominalizat pentru funcția de prim-ministru. Nu cumva anunțatele „consultări” sunt neserioase? Noi ne-am fi așteptat la o dorință sinceră de a croi un guvern stabil, atât de necesar în această perioadă de criză provocată de dorința unora de a avea alegeri parlamentare anticipate. Ori chiar se dorește căderea presupusului Guvern Cîțu și se forțează alegerile anticipate!
ION PREDOȘANU

P.S. De vineri, leul a pierdut iar în fața monedei unice Euro, fiind cotat, Euro, evident, la 4,8127 de lei! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here