Ca la noi, la nimeni – Gafa pretinsului justiţiar Vadim!

351

Lupta pentru preşedinţia României a celor 14 (!!!) candidaţi înscrişi în competiţia electorală a intrat pe ultima sută de metri. Apar sondaje de opinie privind intenţia de vot a alegătorilor – multe dintre ele controversate -, dar în nici-unul dintre ele fostul Tribun ori Justiţiar Corneliu Vadim Tudor nu e vreun răsfăţat al acestora. Rar dacă trece de 2%, cum e cotat şi în sondajul IRES. Nicidecum nu se află în situaţia de a repeta cea mai bună performanţă a sa, cea de acum 14 ani, când a intrat deloc surprinzător în turul al doilea unde l-a învins Ion Iliescu. Sigur că Tribunul a ţipat ca din gură de şarpe că a fost furat şi n-avem motive să-l contrazicem. Tot aşa cum în 2009, s-au găsit probe certe, Mircea Geoană câştigase alegerile dar l-a furat Traian Băsescu, prin falsificarea voturilor exprimate de românii din străinătate. Cazul secţiei de votare amplasată în sediul Ambasadei României la Paris este doar unul dintre ele. Şi culmea, în 2009, hoţul striga „Hoţii”. Cert este că nici în anul 2000 şi nici în 2009 nu s-au făcut cuvenitele anchete. Câştigătorii Ion Iliescu şi respectiv Traian Băsescu fiind mulţumiţi cu ocuparea – contrară realităţii – a Tronului de la Cotroceni, pe care-l ocupase cândva Regele Mihai. Cel obligat să abdice de comunişti, din care făcea parte şi tânărul Ion Ilici Iliescu, în 30 decembrie 1947. Cu toate acestea, în loc să-şi expună cu mai multă convingere programul său de ţară, omul nostru – altfel cu cea mai vastă experienţă de candidat perpetuu – se dedă la afirmaţii privind persoanele aflate în penitenciare, altfel personalităţi cu mulţi simpatizanţi, pe care el le-ar graţia cât ai clipi.
Altfel, excelent orator cum s-a arătat mai tot timpul când nu-l ia gura pe dinainte, incomparabil cu profesoraşul de fizică Klaus Iohannis – meditator şi primar al Sibiului în timpul lui liber de bugetar, Corneliu Vadim Tudor a dat cu băţul în baltă în direct. Invitat într-o emisiune la România TV, unde mai mulţi candidaţi au fost rugaţi să precizeze pe cine ar graţia dacă vor câştiga alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie, Tribunul şi-a dat cu stângu-n dreptu’ afirmând: „L-aş graţia în primul rând pe Gică Popescu, (om) cu o vinovăţie minoră, pe Gigi Becali, pe Dan Voiculescu şi (atenţie!) pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu”.
Într-adevăr, Gică Popescu fusese achitat de toate completele de judecată anterioare, întrucât îşi recunoscuse greşeala şi, mai mult, plătise statului suma ce era apreciată de instanţă ca evaziune fiscală. Bun, până aici. Dar Gică Popescu trebuia arestat la comandă spre a i se face loc la FRF actualului preşedinte Burleanu, fost consilier prezidenţial al cetăţeanului Traian Băsescu. Şi a cărui legătură cu fotbalul Ligii I era faptul că avusese un tată fotbalist în Divizia A, la Bacău.
În opinia mea, atât Gigi Becali cât şi Dan Voiculescu sunt la puşcărie pentru că aşa a dorit cel care clamează independenţa justiţiei. Ambii fiind oameni de afaceri şi printre puţinii ce au făcut mult bine semenilor lor. Cu ultimul pe lista sa de graţieri – cu fratele surogatului de preşedinte T.B. -, cu Mircea Băsescu, Tribunul a dat cu mucii-n fasole!
Noi, alegătorii ne aşteptam la mai multă logică şi chibzuinţă din partea lui Corneliu Vadim Tudor. Nu subiectul graţierilor ni se pare cel mai concludent pentru un viitor preşedinte. Lui Vadim i s-a întins o capcană şi a muşcat momeala. Iată de ce experienţa de procuror, de fost ministru şi de actual prim ministru nu l-ar fi expus ridicolului pe extrem de raţionalul şi pragmaticul Victor Ponta.
Cât despre ce-au spus ceilalţi candidaţi despre posibilele lor graţiei, nu are rost să mai vorbim. Nu aceasta este esenţa problemei. Şi nu pentru asta le-am da votul nostru. Ei, adică aceşti numeroşi candidaţi trebuie să ne convingă că ar putea face ceva bun pentru România. Oricum, Vadim a zbârcit-o. Mircea Băsescu nu poate vota şi oricum votul lui nu l-ar ajuta pe vadim să treacă de 2%. Cât despre cetăţeanul Traian Băsescu, cel dedicat trup şi suflet Elenei Udrea, nicio şansă!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here