Ca la noi, la nimeni – Falsa căutare a normalităţii!

359

Desemnarea primului ministru interimar în persoana gorjeanului Sorin Cîmpeanu, care bănuiesc că-şi menţine pe mai departe şi portofoliul de ministru al Educaţiei, nu poate decât să ne umple inimile de mândrie. Ca gorjeni şi ca români. Deocamdată, strada a ridicat mingea la fileul celui care se crede Dumnezeul acestei ţări numită încă România.
Nu l-a vrut pe Mircea Duşa, ministrul Apărării, din mai multe motive. Primul că era propus de ex-prim ministrul Victor Ponta şi susţinut de PSD, în special de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. Başca faptul că Mircea Duşa se arătase, chiar înainte de a accede în fotoliul de şef al armatei, ca un român patriot. Ceea ce nu le convenea preşedintelui Klaus Iohannis şi puterilor care-l conduc din umbră.
Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare au început de ieri şi vor continua. Ca o noutate, în numirea noului premier, preşedintele Klaus Iohannis anunţa şi consultări cu societatea civilă. Cu strada – care, la Bucureşti, a cerut inclusiv demisia lui Iohannis!!! – sau cu ONG-uri alese de domnia sa. Nu-s convins că părerile altora contează mai mult decât ale sale. Care vor fi serios influenţate de ce doresc americanii şi germanii. Mai ales că CIA şi BND – cele mai importante servicii secrete ale SUA şi Germaniei sunt suficient de active.
Carantina Excelenţei Sale Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, ar putea fi scurtată. Finul său, ex-primul ministru Victor Ponta, i-a ţinut scaunul cald. Cu bune şi rele, trei ani la rând România a avut creştere economică de peste 3%, iar 2016 şi 2017 se anunţă la fel. Încercările Germaniei de a-l impune ca prim ministru pe fostul Comisar european pentru Agricultură  practic un necunoscut, nu au decât şanse mici de izbândă.
Şi atunci, se va recurge la soluţia Noului PDL, ascuns sub sigla vechiului PNL, aceea a alegerilor anticipate. Cea mai costisitoare şi sigur cea mai proastă!
ION PREDOŞANU

P.S. Leul s-a devalorizat. Nu este chiar la pământ, dar nici mult nu mai are. Moneda naţională a fost crunt lovită în urma demisiei premierului Victor Ponta. Analiştii economici pretind că BNR nu va permite deprecierea leului dincolo de 4,52 lei/euro decât în cazul alegerilor anticipate. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here