Ca la noi, la nimeni – Examenul de maturitate sau jos masca tov. Macovei!

577

Un aforism al marelui prozator român al secolului trecut – Marin Preda zicea că „Viața unui om este un șir nesfârșit de erori”. Cum ar veni, erori facem cu toții. Din păcate nu le recunoaștem pe ale noastre și le exagerăm pe ale altora. Iar dacă persoana este una într-o importantă funcție de demnitate publică, cum e prim ministrul României, Viorica Dăncilă, parcă a luat foc Bucureștiul sau chiar Țara.
Și totuși, cunoscută după 9 ani de mandat în Parlamentul European și deci în înaltele sfere de la Strasbourg și Bruxelles, Doamna Viorica Dăncilă și-a dat examenul de maturitate chiar de la tribuna Parlamentului European. Ca om politic și ca prim ministru competent, neiertător cu trădătorii și iubitor de Țară!
Bine susținea distinsul editorialist al Jurnalului Național Dan Constantin: „Lovitura pentru adversarii coaliției PSD-ALDE, care folosesc atacul la legile Justiției ca o pârghie pentru răsturnarea votului popular, a fost dată chiar de <<aliatul>> Timmermans, obligat să recunoască, de voie, de nevoie, realitatea nocivă a protocoalelor secrete. Aflat sub puterea angajamentelor oculte de sprijin total pentru Codruța Kovesi, Timmermans a evocat-o totuși pe fosta șefă a DNA ca singurul element de progres în rapoartele MCV și a încercat, parșiv, să ia răspunderea lui Iohannis de pe actul ei de revocare, trecând-o spre Curtea Constituțională. Este clar că el stă încă la umbra <<statuii anticorupție>>, alimentat de dezinformări profesioniste ale ambasadoarei lui la București, care i-a stat alături, în scaunul din stânga, la dezbatere.
Momentul cererii prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de elucidare a imixtiunilor serviciilor secrete în actul de justiție, în asociere cu efectul protocoalelor a căzut ca o lovitură de măciucă pentru frontul #rezist, făcându-le livide pe Monica Macovei și pe pupila ei Angela Cristea-Filote.”
Dezbaterea de la Strasbourg le-a demonstrat oamenilor politici și partidelor de la București cam cum trebuie să se prezinte profilul unui europarlamentar. Nu ca al tovarășei fost procuror comunist Monica Macovei, pârâcioasa, susținută de producătorul de injurii și zgomote de acompaniament Cristian Preda. Cât despre europarlamentarul Cătălin Ivan, oaia neagră și fără stăpân declarat în Parlamentul European nici nu mai trebuie pomenit.
Poate doar și la alții, și doar într-un Pomelnic al morților politic!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here