Ca la noi, la nimeni – Disperarea disperatului!

690

Motto: „În viață, nu contează dacă piezi sau câștigi. Contează dacă pierd sau câștig eu…” – Winston Churchill

Fața și neliniștile ce se citesc pe chipul Preș. Klaus Werner Iohannis ni-l arată din ce în ce mai disperat. Semn că ai lui consilieri de taină, alții decât cei prezidențiali, îl bagă într-o stare de alertă continuă. Este foarte posibil ca surogatele de sondaje ce-l dau ca sigur câștigător al alegerilor prezidențiale din noiembrie și decembrie 2019 să nu-i fie, în realitate, favorabile. Ceea ce îl duce pe culmile disperării și nu știe ce năzbâtii să mai inventeze.
ANUL (NE)RECUNOȘTINȚEI! Marți, la un interviu banal, ne-a anunțat că declară anul 2019 drept anul recunoștinței față de toți aceia care-au suferit pentru ca România să fie liberă din Decembrie 1989. De ce n-o fi făcut anunțul cu pricina în luna decembrie a anului trecut? ,,Simplu” zice, vom organiza o reuniune comemorativă pe 20 mai 2019, când se împlinesc niște ani de la primele alegeri libere. Care alegeri au fost contestate de liberalul adevărat care a fost regretatul Radu Câmpeanu! Aflând cu stupoare decizia președintelui României de a organiza pe 20 mai o ceremonie publică dedicată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, urmată de un concert omagial, Asociația Telecom-Decembrie 1989 „condamnă ferm această inițiativă!!!”(…) „Poate doriți să comemorați masacrul de la 20 mai 1989 din Piața Tiananmen și declararea legii marțiale de autoritățile chineze în fața demonstrațiilor pro-democrație. Vă rugăm să nu aruncați în derizoriu actul istoric care a înscris România pe drumul adevăratei democrații! Nu transformați Revoluția Română din Decembrie 1989 în Revoluția din Mai. Nu confundați Revoluția Română cu „Duminica orbului”! În timp ce noi am redat onoarea, libertatea și democrația poporului român, dumneavoastră în calitate de șef al statului amestecați istoria cu campania electorală.”
Și fiul disidentei Doina Cornea a răspuns cu NU invitației primite din partea Preș. Klaus Werner Iohannis, apreciind-o nedemnă cu suferințele mamei domniei sale!
ATACURI DURE LA PSD! Miercuri, la prânz, Preș. Klaus Werner Iohannis a ținut nu o conferință de presă la Palatul Cotroceni, fiindu-i probabil frică de jurnaliști, ci o Declarație. Scurtă și anostă. Cu atacuri repetate și dure la adresa PSD, în nota obișnuită. Ba a mai inventat și pretinse motive pentru care nu a fost de acord cu propunerile de remaniere a trei miniștri propuși de prim-ministrul Viorica Dăncilă. Aceeași placă hodorogită, aceeași lipsă de idei și minciuna că PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. De guvernele Boc și de „guvernul meu” – condus de Dacian Julien Cioloș – n-a scos o vorbuliță!
INS ANUNȚĂ CREȘTERE ECONOMICĂ! Culmea este că în aceeași zi de miercuri, Institutul Național de Statistică a anunțat că, pe primele trei luni ale anului 2019, contrar estimărilor greșite ale analiștilor economici ai lui Klaus, și chiar ale unor bănci, România a înregistrat o creștere economică de 5%! Evident, comparativ cu primele trei luni ale anului 2018! Să mai reamintim că Preș. Klaus Werner Iohannis s-a încurcat, ca să nu zicem că s-a bâlbâit de trei ori, fiind salvat de cititul de pe foaia pe care nu scrisese EL!
ION PREDOȘANU
P.S. Cetățeanul din vârful Dealului Cotroceni a intrat în vrie. Și nu știe ce absurdități să mai scornească. Numai că și răbdarea alegătorilor are o limită! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here