Ca la noi, la nimeni – Derapaje verbale liberalo-libertine!

805

Motto: „Minciuna: //O haină magică, stilată,/ Având în lume falnic rol,/ Ce-adeseori e îmbrăcată,/ De-acela ce se știe… gol!//” – Epigramă de Eugen Deutsch

O, să nu cumva să credeți că cohorta electorală a Noului PNL (de fapt, fostul PDL vopsit în culorile PPE!) s-a mai cumințit odată cu trecerea timpului. La începutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, în frunte cu capul de listă sau de bărzăune cum este pretinsul patriot mincinos Rareș Bogdan, un individ fără analizele medicale la zi, bate țara de la un capăt la altul înjurând PSD-ul și liderii săi. E clar, Rareș Bogdan va duce Noul PNL la cel mai slab procent din istoria partidului ce încă se mai revendică din vechiul partid al Brătienilor. Cu care de fapt nu au nicio legătură!
Gândeam că odată cu trecerea vremii, alde Rareș Bogdan și Orban Ludovic se mai spală pe dinți. Aiurea! Jignesc și înjură mai dihai decât au făcut-o la Alexandria. Unde abia au strâns câteva sute de oameni ce se pretind liberali, aduși de prin Olt, Dâmbovița și Giurgiu.
În sfânta zi de duminica Tomii, s-au trezit la Focșani. Tot cu mitingul spurcaților la gură Rareș Bogdan și Orban Ludovic, dar cu mai puțini participanți. Inventaseră că liderul PSD, Liviu Dragnea, se ascunde și nu are curaj să se-ntâlnească cu alegătorii. Le-a suflat în gură Preș. Klaus Werner Iohannis, șeful lor pe linie de gașcă, și o țin langa fără idei, fără principii și fără program electoral. „Ciuma roșie” este suprema „deșteptăciune” ce le poate ieși pe goarnă.
Așa-zisa campanie electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este mai mult o „cafteală” cu multe derapaje verbale între PSD și Noul PNL, de care vor profita ALDE și USR. Alde Rareș Bogdan a luat-o razna rău pe miriște și declară că „pe 26 mai vom elibera România!” Nu ne spune de cine o vor elibera și cum.
În vreme ce lătrăii Rareș Bogdan și Orban Ludovic au scăpat din lanț și-l copiază pe alde Werner, sporovăind despre o proastă guvernare PSD-ALDE, vine o veste trăznet: „Banca Mondială dixit – Economia României a crescut cu 25% în doi ani!” Și li se dă peste nas mincinoșilor. Primind ordin de la Sică Mandolină: „Puneți mâna pe par!”, pretinșii liberali vor face, cum spuneam, cel mai scăzut scor electoral dintre toate alegerile de până acum, iar zurbagiul cap de listă Rareș Bogdan atâta așteaptă. Să-l dea jos pe Orban Ludovic, alias Sică Mandolină.
S-a mai nimerit ca tot în 26 mai, încălcând directivele Comisiei Europene și recomandările Comisiei de la Veneția să se țină și un inutil referendum. Inutil ca și președintele Iohannis!
Despre întrebările inepte la care sasul s-a gândit mai bine de doi ani, judecătoarea Dana Gârbovan, Președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) a vorbit și le-a criticat într-un interviu acordat Mediafax. De modul cum sunt formulate întrebările la blestematul de referendum din 26 mai, judecătoarea Dana Gârbovan a spus că prin includerea mai multor probleme într-o singură întrebare se încalcă libertatea fiecărui alegător să se poată exprima. Iar referendumul este comparat cu acelea din perioada comunistă!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here