Ca la noi, la nimeni – Culmea Tupeului

370

Mare minune mare şi cu musiu Traian Băsescu. Unul care pretinde că în cei aproape zece ani de domnie, cam dictatorială ce-i drept, vrea numai binele românilor şi al României. Stat pe care are impresia că l-ar fi reformat din temelii.
Cum? Greu de spus, mai ales că trăncăneşte des despre independenţa Justiţiei. Şi numai dac-ar fi să-i dăm crezare liderului PNL şi preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, afirmaţia cetăţeanului Traian Băsescu nu se susţine. Mai ales că el este acela care nu i-a permis Monei Pivniceru, ministru al Justiţiei în acea vreme, să nominalizeze procurorii. Aşa cum ar fi avut dreptul, conform legii. Şi cum n-a fost lăsată să-i numească pe viitorii şefi ai Parchetului General şi al DNA, delicata Mona Pivniceru s-a retras din Cabinetul Ponta.
Preferând o altă activitate, în care să nu mai interfereze cu doleanţele Dictatorului.
Până la alegerile prezidenţiale, prin luna mai se vor petrece alte alegeri la fel de importante. Mă gândesc la cele europarlamentare, pentru că este din ce în ce mai clar că şi politicile guvernamentale ale ţărilor membre ale Uniunii Europene tot pe la Bruxelles se clocesc. Başca faptul că un preşedinte de ţară, fie el şi Traian Băsescu, are mari interese. Şi nu mă gândesc doar la Elena Băsescu – cea supranumită EBA -, ci şi la Elena Udrea, Prinţesă de Pleşcoi. Singurică foc, tragi cu puşca nu ia foc! Membră, mai nou, a Mişcării Populare, partiduleţul fondat de acelaşi neimplicat politic Traian Băsescu.
Ajuns pe la Cluj-Napoca, unde-i primar Emil Boc, ipochimenul a ţinut-o tranca-tranca într-o sindrofie. Chef mare cu primarulul Emil Boc, pe care l-a băgat deocamdată în Fundaţia Mişcarea Populară, apoi un miting cu discursuri şi scandări, bineînţeles, tot populare. Ca mişcare. Ca şi la alţii mai mari politicieni decât cel se s-a autointitulat Zeus, nu s-a închis microfonul la timp. De unde-am aflat, scăpată, replica adresată lui Boc, mai pe şestache: «Emile, ăştia-s aduşi de tine din PDL! Nu-i aşa?»
Ba-i aşa. Căci, vorba caricaturistului Puiu Găzdaru, de la Jurnalul Naţional, care-l pune s-o întrebe pe Udrea cum poate creşte Mişcarea Populară la 10% în alegerile europarlamentare: «Doar cu viagra!». Cam ăsta fu răspunsul Elenei Udrea.
Cineva mai scrupulos decât mine, făcu un calcul din care reiese că EBA ar avea un salariu anual de vreo 80.000 de Euro. Şi cum să nu-i dăm dreptate Buldogului de Vasile Blaga, apropos de gestul fostului său şef la PDL şi la Guvern: «Boc să nu se fi înscris într-o fundătură, nu într-o fundaţie!»
Una peste alta, mare Tupeu trebuie să aibă viitorul cetăţean de rând Traian Băsescu la câte afirmaţii gogonate comite. Dar cu asemenea Culme a Tupeului nu gândeam că ne vom întâlni vreodată. Mai ales după dezvăluirile cu Ferma Preşedintelui, de la Nana, ori cu banii primiţi de «La Famiglia» preşedintelui, de la GAZPROM. Tot pe filiera celui mai mare notar dintre notarii români – Ioana Băsescu.
Nicolae Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here