Ca la noi, la nimeni – Crinul otrăvit

412

Cam aşa se petrece atunci când „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Chit că liberalului Crin Antonescu nu i-a tăcut gura niciodată, atacându-l din toate poziţiile pe preşedintele Traian Băsescu. Vocea lui nu era singulară. Şi mai corect, mai profund îi analiza comportamentul Arendaşului din Dealul Cotrocenilor fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Însuşi Dan Voiculescu a avut ideea unirii opoziţiei de atunci, din start s-a creat ACD – Alianţa de Centru Dreapta -, alcătuită din PC şi PNL.

Abia mai apoi, prin 2011, a apărut Uniunea Social Liberală – USL ca soluţie salvatoare pentru ţară. Numai că startul hârei interne din cadrul coaliţiei de guvernare l-a dat Crin Antonescu. De unde se vede că vorbele „eşti o floare, eşti un crin, eşti parfumul cel mai fin” nu-s valabile în politichie, ci doar în prăfuitele scrisori de dragoste dintre adolescenţii naivi. De pe vremuri. S-au semnalat înţepături şi dinspre unii lideri ai PSD, vizavi de scăderea în sondaje şi comportamentul de „opozant din interior” al USL-ului din care făcea parte însuşi copreşedintele acesteia, Crin Antonescu. Foarte calm şi răbdătoriu, fratele Victor Ponta n-a reacţionat cu duritate la atacurile venite către guvernul comun exact de la cine nu se aştepta: de la mulţi lideri liberali şi, mai ales, de la Crin Antonescu. Mai nou, hodoronc-tronc, Crin Antonescu a răspuns favorabiul/amiabil la avansurile „analistului politic” Traian Băsescu. Fost inamic al Crinului. Neexperimentat ori pur şi simplu credul, Crin Antonescu nu realiza nada întinsă de aşazisul om de dreapta Traian Băsescu. La propunerea delicată şi diplomatică a primului ministrru Victor Ponta de a-şi spăla rufele în familia USL, Crin Antonerscu părea că pricepe ceva.
Doar că el, pretins om al democraţiei, în comparaţie cu dictatorul Traian Băsescu, se comportă în PNL tot ca un autocrat. Şi-i dă afară pe capete pe toţi liberalii ce nu-i cântă-n strune Măriei Sale Crin. Ce-ar fi însemnat dacă şi premierul Victor Ponta ar fi răspuns în acelaşi fel jgnirilor coabitantului Băsescu? Numai că nu a făcut-o şi n-o va face. În ultimele zile, Crin Antonescu nu l-a mai criticat pe Traian Băsescu. Dar a sărit din lac în puţul cu mocirlă. Pur şi simplu se bagă singur în seamă. Ca o presupusă replică la un atac urban, altfel, venit din partea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, şturlubaticul Crin Antonescu se repede şi grohăie ceva de genul: „Declaraţiile lui Voiculescu sunt profund neruşinate”. Bineînţeles că Dan Voiculescu le-a mai nuanţat, în speranţa că Crin Antonescu va pricepe până la urmă. Aş, ţi-ai găsit!
Căutătorii în ape tulburi, de la B1TV, l-au invitat să se dea-n stambă în direct. Geaba-i reamintea moderatorul că Dan Voiculescu s-a repoziţionat şi a folosit un limbaj normal. Ţi-ai găsit. Otrăvitul Crin Antonescu a apreciat, probabil ca să-şi binedispună gazdele postului băsist B1 TV, noile declaraţii ale lui Dan Voiculescu drept „şi mai neruşinate”.
În plus, s-a lansat, deşi recunoaşte că nu are probe, şi în nişte supoziţii total anapoda: „Cred că sunt presiuni din partea unor oameni influenţi în servicii ca Victor Ponta să candideze.” La prezidenţiale, bineînţeles. La jocul de şah se vorbeşte de „pionul otrăvit”. Iată că, total neaşteptat, omul pe care-l bănuiam a fi imaculatul Crin Antonescu se dovedeşte un Crin otrăvit. Care-i culoarea otrăvii are mai puţină importanţă!
N. Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here