Ca la noi, la nimeni – Corupţia din Anticorupţie!

367

Cu aproape zece ani în urmă, un candidat la alegerile prezidenţiale promitea alegătorilor formula de genul „Să trăiţi bine!”, negată anul acesta, chipurile, că n-ar fi fost vorba decât de o banală urare.
Tot el s-a lăudat că se va lua la trântă cu corupţia şi o va dovedi până la urmă. N-a fost să fie, ci doar a perfecţionat-o la maximum. Iar după unii ar fi chiar în capul trebii şi conduce corupţii, creând Regimul Băsescu. Unul apreciat ca regim mafiot, de către un fost lucrător celebru în lupta cu Mafia italiană Camora. Ajuns astăzi europarlamentar din parttea Italiei şi bun cunoscător al realităţilor din România. Altele decât cele relatate de la microfonul Parlamentului Europei de către ex-procuroarea comunistă Monica Macovei. O posibilă candidată independentă şi neruşinată la alegerile prezidenţiale din 2014.
Şi dacă tot am ajuns la Monica Macovei, ea se laudă pe unde apucă de creaţia ei – Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA, cum ar veni. Apreciată de cei mai mulţi drept o poliţie politică. Sunt atâtea cazuri de procurori ce au fost zvârliţi peste gardul DNA şi numai pentru că ajunseseră mult prea departe cu cercetările. Şi chiar la ameninţări, ei nu s-au cuminţit. Refuzând comenzile politice şi şpăgile s-au trezit înlăturaţi din sistemul creat de însuşi Traian Băsescu şi Monicuţa Macovei. Unul corupt până-n măduva oaselor.traian basescu, victor ponta
Practic, dacă prin anul 2011 procurorul cu origini gorjeneşti Eugen Iacobescu  a ajuns, în urma unor interceptări, să afle că Mircea Băsescu – în numele Fratelui preşedinte – este implicat în trafic de influenţă, luând vreo 600.000 de euro pentru salvarea lui Bercea Mondial, căruia îi botezase un copil – i s-a luat dosarul şi a zburat din procuratură!
Sunt numeroase cazurile în care magistraţi, judecători au luat imense sume de bani de la oameni de afaceri spre a nu aplica legea! Numai de la un craiovean – ex-patron al Universităţii Craiova – au cerut şi primit milioane de euro!
Dintre foştii lucrători ai DNA – centrală şi de la judeţe – o parte au început să capete curaj şi să vorbească. Mai exact, cei care au avut de pătimit. Se înţelege că, din interior, se fac mari presiuni asupra lucrătorilor din (In)Justiţie ca să nu se aplice legea. Iar dosarele naşpa ale apropiaţilor lui Traian Băsescu să nu fie luate la puricat.
Cu ani în urmă, pe vremea când Adriean Videanu deţinea funcţia de ministru al Economiei şi pe cea de prim-vicepreşedinte al PDL a comis o fraudă de milioane de euro în dauna statului.
Cu toate că şi-a pierdut demnitatea de ministru al Economiei, Adriean Videanu n-a păţit nimic. Deşi vânzarea fără licitaţie a energiei electrice de la actualul CEO către nişte oameni de afaceri sârbi era faptă penală!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here