Ca la noi, la nimeni – Cine ține cu străinii…

999

Cică s-a cocoțat unul în capul statului, acum mai bine de patru ani, și a ocupat temporar jilțul, sau Tronul pe care au stat cândva regii germani ai României. Niște regi patrioți, care-au vrut binele țării și al poporului român, inclusiv luptând împotriva Germaniei în Primul Război Mondial. Actualul locatar, fără să plătească chirie, al Palatului Cotroceni, are prostul obicei de a crede că numai el are dreptate.
Și pentru că se simte „confortabil” la Palatul Cotroceni, după cum declară, cel ce se autointitulează un „politruk” ar mai vrea un mandat de președinte. Chit că nu s-a ținut de niciuna din promisiunile făcute în campania electorală din 2014, când, ajutat de consilieri germani și de serviciul secret al Germaniei – BDS -, bașca de SRI-ul prim-adjunctului de la acea vreme – Generalul Florian Coldea, a ajuns nemeritat în fruntea unei țări ca marionetă a Cancelarului Angela Merkel.
El îi ia de guler pe alții care au curajul la Bruxelles ori la Washington să exprime interesele României. Tot el critică Guvernul României și bătea câmpii prin luna decembrie a anului trecut că România nu-i pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Ba-i mai ceruse demisia de nu știu câte ori primului ministru Viorica Dăncilă, un om politic devotat cauzei poporului român. Așa cum un sas ca el nu este capabil.
Dar ce să-i ceri unuia care nu are școală ca om politic, iar la istorie este bâtă! M-am bucurat că, duminică, nepotul meu Alexandru, de numai șase anișori și trei luni, a fost cu părinții și niște prieteni la Mănăstirea Comana, din județul Giurgiu. S-a închinat la icoane, a aprins lumânări pentru vii și pentru morți. Iar, la final, a mai cerut două lumânări la mama sa Oana Maria. Care l-a întrebat pentru ce? Iar el a spus că aprinde una pentru Mihai Eminescu și alta pentru Mihai Viteazul. Până și un copil de șase ani cunoaște câteva personalități emblematice ale României. Numai Herr Klaus Werner Iohannis habar nu are de istoria și sufletul poporului român. Întrebat de ce n-a făcut niciun demers în anul Centenarului Marii Uniri pentru unirea cu Basarabia, neica nimeni a zis: „Asta se va face când cele două popoare vor considera necesar”. Un alt ziarist l-a chestionat peste câteva zile despre acest răspuns năstrușnic, iar el, adică Herr Klaus n-a recunoscut gafa anterioară, ci a declarat că, chipurile, a spus că ar fi „două popoare”!
Luni, invitată să țină un discurs inaugural la o mare reuniune internațională, premierul Viorica Dăncilă a avut diplomația necesară și a susținut că Guvernul României, condus de domnia sa, a lansat un memorandum și când vor fi întrunite toate demersurile la instituțiile constituționale, România va putea muta Ambasada României din Israel, aflată acum la Tel Aviv, în capitala istorică a statului Israel – Ierusalim.
Atât i-a trebuit lui „Știe tot”. A emis un comunicat transmis de administrația Prezidențială în care face cu ou și oțet primul ministru al României – Viorica Dăncilă.
Jignind-o! Se știe că și la o vizită oficială a premierului României la Tel Aviv, când a fost primită de premierul Benjamin Netanyahu și de președintele Israelului, tot Herr Iohannis a avut o ieșire hazardată și antisemită. Iar președintele PNL, Sică Mandolină, alias Orban Ludovic, i-a făcut o plângere penală de „înaltă trădare”. Care, normal, s-a dovedit a fi nereală.
Omul, adică Sasul marionetă a cancelarului Angela Merkel face politica Germaniei. Una împotriva statului Israel. Herr Klaus Werner Iohannis nu-și dă seama că el, ca președinte temporar, n-a făcut nimic bun pentru România. Și este trecător prin istoria României precum frunzele veștede!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here