Ca la noi, la nimeni – Băsismul și prostia nu dor!

333

Pentru unii, sper că puțini la număr, Traian Băsescu este o personalitate importantă. Vezi Doamne, nu oricine izbutește “să fie zece ani la rând președintele României!” Am încercat să nu-i mai scriu numele mult hulit, iar ce am reprodus în ghilimele reprezintă ceva ce nu-mi aparține. E o preluare de pe forum, din partea unuia anonim dar băsist, ce pretinde că scriu despre Băsescu numai ca să-mi fac un nume.
Ferească Dumnezeu de o asemenea enormitate. Am susținut și încă mai am convingerea că președintele Traian Băsescu a fost și rămâne un accident de parcurs, iar domnia sa va rămâne în istorie doar ca un Mare Malefic. Ori nu va rămâne deloc. Se vehiculase ideea că intrând până-n gât în minusculul partiduleț intitulat pompos Partidul Mișcarea Populară, adică PMP, va încerca să tragă partidulețul născut mort după el, care se crede vreun samovar din acelea rusești sau, de ce nu, chiar locomotivă candidând la Primăria Generală a Bucureștilor. Imediat, de fapt după 24 de ore, răzgândacul național a negat intenția de a mai fi ce a fost. Primar General, adicătelea.
Am toată stima și respectul pentru analizele financiare și bancare ale lui Ionuț Bălan, editorialist la Jurnalul Național. Domnia sa are un titlu incitant: “Și dacă Băsescu vizează postul de prim ministru?” Și chiar așa, în țara tuturor posibilităților – un mă refer la Statele Unite ale Americii, ci la România -, chit că președintele Klaus Iohannis a negat că l-ar nominaliza vreodată la funcția de prim ministru eu, dați-mi voie, nu-l cred. Iar ideea l-ar tenta pe însuși Traian Băsescu, om cu o viziune total lipsită de modestie în ceea ce-l privește. S-a autopropus exact la această funcție, pretinzând că are experiența necesară pe care el o confundă cu expertiza. În realitate nu le are nici pe una și nici pe cealaltă!
Fie-mi permis să preiau un citat cam lung al analistului economic Ionuț Bălan: <<Cu împrumuturile UE(în realitate de la FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, n.m. I.P.) s-au finanțat, în schimb, deficite bugetare uriașe – de 9% din PIB, 6,6% sau 5,3% din PIB – făcute după ce Băsescu a “decretat“ ca statul să fie principalul investitor. Și așa s-au achiziționat bunuri publice ce au costat de 4-5 ori mai mult decât făceau și s-a triplat datoria guvernamentală.
Așadar, în loc să ia criza ca pe o oportunitate pentru a face statul mai mic, cum au procedat polonezii, ce au vândut la Bursă participații la furnizorii de utilități, regimul Băsescu a mărit statul cu banii luați pe datorie și nu doar statul s-a îndatorat, ci și populația după mărirea TVA și tăierea salariilor, iar băncile s-au ales cu credite neperformante. Deci regimul Băsescu e responsabil nu doar cu majorarea datoriei publice, ci și a menajelor, și cu neperformanța băncilor. Astfel și-a procurat resurse ce au căpătat destinație politizată.>>
Este limpede că numitul Traian Băsescu mizează pe prostime și urlă ca nesimțitul la Lună. Pe orice temă. După principiul eu te-am făcut, eu te omor și-a permis să-i atace pe generalul Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, și pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Inclusiv pentru faptul că au fost decorați de ambasade străine: Franța, respectiv, SUA!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here