Ca la noi la nimeni – Băsescu recunoaşte! Ce? Încălcarea Constituţiei

335

UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA? Mii de persoane au manifestat ieri pe străzile Bucureştilor şi scandau „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti!” Nu-i rău, dar nici prea mult bine. În fond, înainte de 1 Decembrie 1918, când a fost Marea Unire, a Transilvaniei cu patria mamă, se petrecuse votul din Parlamentul Basarabiei – ca prim gest – premergător Marii Uniri.

Cum suntem ţară membră a Uniunii Europene, ne-am putea uni simbolic doar în graniţele UE. Nicidecum, nu văd posibilă o unire adevărată. Aşa cum şi-ar dori Ungaria, ca să-şi continue ea demersurile iredentiste. Şi dacă stăm să ne gândim, ideea aceasta a avut-o Traian Băsescu doar pentru a atrage voturile cetăţenilor Republicii Moldova cu dublă cetăţenie: moldovenească şi română.
BĂSESCU – DUŞMANUL ROMÂNIEI?! În deplină libertate de expresie, se poate pune şi întrebarea dacă Traian Băsescu vrea binele României. Până acum n-a dovedit-o. Cei 9 ani în care-a împărăţit şi distrus ce mai rămăsdese bun în ţară ne-au convins de răul din sufletul său, dacă într-adevăr are şi suflet. Ca să glumim puţin, să cităm textul unei caricaturi din Jurnalul Naţional, în care umoritstul Puiu Găzdaru pune întrebarea: „Cu cine aţi dori să pice România la baraj?”. Personajul din caricatură nu-i altul decât Guvernatorul Coloniei încă numită România – Traian Băsescu. Iar răspunsul este: „Czu mine!” Normal, e vorba de barajul pentru CM de fotbal 2014. Anul în care vom scăpa sigur de Traian Băsescu.
GURA… , ADEVĂR GRĂIEŞTE! În folclor este o vorbă ce n-o reproducem intregral din decenţă. Şi totuşi, în vreme ce primul ministru Victor Ponta caută punţi economice şi diplomatice pe toate meridianele, Traian Băsescu vorbeşte fără el. Nu mai e o noutate că el este avocatul, aparent neplătit, al exploatării aurifere de la Roşia Montană şi din împrejurimi. Tot el şi ex-premierul MeReU sunt artizanii tratativelor cu firma americană Chevron pentru exploaterea gazelor de şist. Şi ca să forţeze mâna Guvernului Ponta îl face pe acesta răspunzător de toate gogoriţele sale din ultimii 9 ani. Că afacerea Roşia Montană e mult mai veche şi doar cea cu Chevron mai nouă. A mai recunoscut cetăţeanul Traian Băsescu şi susţinerea pentru candidatura pupilei sale Elena Udrea la preziudenţiale, şi a mai trăncănit şi despre telefonul pe care i l-a dat Procurorului General, Daniel Morar. Başca faptul că el a numit-o pe şefa DNA!
Iar dacă Victor Ponta declara sămbătă: „În apropiere de Roşia Montană există o grupare extremistă care incită la violenţă”, cu referire la gruparea din Câmpeni, există toate motivele să credem că ştie ce spune. Cum nici la Pungeştii Vasluiului nu-i exclus să fie infiltraţi cei de la Gazprom. Mi-a plăcut exprimarea Marelui Actor şi scriitor Dorel Vişan: „Un popor care îşi pierde identitatea este mai uşor de lucrat la gazele de şist”.
Nicolae Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here