Ca la noi, la nimeni – Băsescu îl confundă pe Ponta cu Boc

428

Aflat în continuă pierdere de încredere în faţa românilor şi ocolind subiectele importante, Cucul de la ora şase mai face câte-o conferinţă de presă. La Cotroceni ori la B1 TV. Nu mai vorbeşte despre învăţământul românesc, care-i pute ca şi defunctului Horia Roman Patapievici, ex-director ICR pus de el, şi nici nu-şi recunoaşte vreo vină pentru starea proastă a societăţii româneşţi. Dusă de domnia sa pe marginea prăpastiei.
Pe vremurile când conducea Guvernul Preş Băsescu-Boc, el centra, el da cu capul. Aşa a îndatorat ţara aiurea la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană cu vreo 20 miliarde de euro pe care i-a spulberat în doar doi ani. Din 2007 şi până-n 2009 n-au mai rămas nici bani şi nici nu s-au creat locurile de muncă promise. Acum plânge pe umerii poporului şi se opune reducerii CAS cu 5%, aşa cum a hotârât Parlamentul la iniţiativa, ce-i drept, a Guvernului. Propunerea era mai veche şi doar Guvernul Ponta a propus-o spre legiferare. Neavând şi Traian Băsescu o cât de mititică afacere ori contribuţie, evident că-i pe post de Gică Contra. Şi dă-i şi tună în contra Cabinetului Ponta pe care-l cheamă sau convoacă la Palatul Cotroceni. Numai că nu şi-a găsit fraierul, iar premierul a şi declarat: „Nu mi-e drag de Băsescu, dar mă duc la Cotroceni”. Ţinând să precizeze că o face din respect pentru instituţia prezidenţiuală şi buna funcţionare a statului. Normal ar fi fost să vină Traian Basescu la Palatul Victoria şi nu să cheme la el tot Guvernul. Mai ales că reducerea CAS cu cinci puncte procentuale devenise o hotărâre a Parlamentului. Ori Traian băsescu ştia prea bine că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea n-ar fi agreat o plimbare de-a surda. În condiţiile în care ambele camere ale Parlamentului, întâi Senatul şi apoi Camera Deputaţilor, adoptaseră măsura reducerii CAS cu 4% cu unanimitate de voturi!
Oricum, să fie el sănătos, preşedintele Guvernator al Coloniei numită România, a cărui prăbuşire socio-economică şi finaciar-bancară este opera sa nu mai are decât vreo 6-7% din susţinerea poporului. Chiar şi foştii susţinători, la cei din PDL mă refer, nu-i mai cântă-n strune. Iar primul ministru, Victor Ponta, a spus clar că Traian Băsescu are dreptul constituţional să respingă o singură dată promulgarea legii privind reducerea CAS. În septembrie va mai fi votată o dată de Parlament şi, apoi, nu mai are încotro. O va promulga şi intră în vigoare de la 1 octombrie.
Din păcate, la cererea de demisie a preşedintelui, votată de 344 dintre parlamentari, Traian Băsescu tot refuză. Acum dă vina pe serviciile secrete şi pe SPP care l-ar fi sfătuit astfel. După care uită ce-a zis şi s-a-ntors şi-a râs cam aşa: „Hă, hă, hă! Şi eu ajut dreapta, care nu era pregătită pentru alegeri prezidenţiale anticipate”.
Punem pariu că dreapta nu are nicio şansă? Deocamdată, dreapta e o gogoriţă extrem de dezbinată, mincinoasă şi nu se va coagula niciodată. Ceea ce el însuşi ştia, dar nu vrea să recunoască. N-o vrea preşedinte decât pe Elena Udrea. Dar cine s-o propună?
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here