Ca la noi, la nimeni / Avocatul Diavolului cinstit!

438

Mai alaltă-seară, fusese anunţată – cu surle şi trâmbiţe – ieşirea la rampă a celui care-a dat numele Regimului Băsescu. Un regim în care nu s-a petrecut nimic bun pentru ţară, ba dimpotrivă. Tăieri de salarii, de pensii impozitate ilegal, închideri de spitale şi îndatorarea României cu 20 de miliarde de euro la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Cât priveşte datoriile, abia peste trei-patru generaţii s-ar putea să scăpăm de ele.
Omul de la emisiunea “Vorbeşte liber”, a TVR 1, din păcate este chiar liber. Şi-a văzut sacii-n căruţă, are casă dată de la stat, SPP-işti să-l păzească şi pensie cuplată cu o indemnizaţie de fost preşedinte de invidiat. Pentru cei mai mulţi români aduşi de el în sapă de lemn, că abia au din ce trăi de pe-o zi pe alta. Cică a tăcut până acum, dar nu mai poate. Mandatul lui e terfelit (în realitate, a avut două mandate – unul mai catastrofal ca altul) se cere apărat.
A trecut, precum popa cu cădelniţa prin toate, împărţind dreptatea după cum vrea domnia sa. Mai mult, pretinde că Elena Udrea – pe care-a susţinut-o 11 ani!!! – ar fi un om cinstit şi care nu i-a vorbit niciodată de bani. S-a manifestat vreme de zece ani ca unul extrem de bine informat, ştiind tot şi toate despre fiecare. Mai ales despre adversarii lui politici. Mulţi ajunşi pe la mititica. Cei mai mulţi, fără motive întemeiate. Şi că, vezi doamne, cât a fost el tare şi mare, de Elena Udrea nu s-a atins nimeni. Această pupilă a sa nefiind nici măcar întrebată de Gala Bute.
Ar fi fost greu, dacă nu chiar imposibil ca DNA-ul condus de Laura Codruţa Kovesi şi generalul cu trei stele Florian Coldea, în prezent director interimar al SRI, ambii puşi în scaunele ce le deţineau până-n 21 decembrie 2014, cât a fost el la putere, să-ndrăznească măcar să se atingă de protejata sa. Creatorul statului mafiot susţine că am avea stat de drept şi justiţie independentă. Iar justiţia trebuie să-şi facă datoria. Măcar de s-ar petrece asemenea minune!
A ieşit din umbra în care intrase, cică, din întâmplare. Una care coincidea cu faptul că, ieri, Elena Udrea urma să se prezinte la judecata Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Poate c-o fi scăpat săraca în acel dosar, dar mai are o droaie de alte dosare, care nu-i permit să fie liberă ca pasărea cerului. Aşa cum ar dori-o Il cappo di tutti capi, cel care-a încurajat-o “să fie tare!” A spus, între altele, multe baliverne: “Am încredere în acest om care nu minte şi în care poţi să ai încredere”.
Sunt părerile sale, care nu se pupă cu opiniile ex-ministrului Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Şi cu faptele pe care se bazează procurorii ce anchetează multele ei dosare, bazate pe probe indubitabile. Ba chiar, Gabriel Sandu susţinea că i-ar fi dat bani şi lui Emil Boc, personal, dar şi PDL-ului pentru campania prezidenţială a lui Zeus din 2009!
Chit că despre finanţarea campaniilor sale Zeus zicea: „Nu m-am ocupat niciodată de finanţarea campaniilor mele(…) Dacă va trebui să răspund, cu siguranţă mă vor chema procurorii”. Cei 7,4 milioane de cetăţeni români care-au votat pe 29 iulie 2012 pentru demiterea sa abia aşteaptă evenimentul.
Ion Predoşanu
Numai de bine: Ştim că situaţia şcolilor din ţară este grea, în condiţiile în care, preşedintele, Klaus Iohannis, a insistat pentru acordul partidelor politice să accepte mărirea Bugetului Apărării, pe o perioadă de zece ani, şi nu al Educaţiei ori Sănătăţii. Şi totuşi, numărul elevilor care se întorc din străinătate să înveţe în şcolile din ţară, creşte de la an la an. Este vorba de copiii şi adolescenţii care au studiat în şcoli din Italia şi Spania, dar sunt şi copii care au învăţat în şcoli din Statele Unite ale Americii, Canada, Danemarca şi Turcia. Întorşi acasă, fie pentru că aşa au dorit părinţii lor, fie pentru că vor să studieze la o facultate din România, cu toţii spun că la noi se învaţă mai mult şi mai bine(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here