Ca la noi, la nimeni – Anchetă manipulată?!

716
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat.”
Immanuel Kant

În acalmia vieții politice din România nu se vede vreo preocupare importantă față de cumplitul Caz Caracal. Doar PSD este implicat prin atitudinea fermă a primului ministru, Viorica Dăncilă, și a ministrului Afacerilor Interne, Mihai Fifor.
Numai că, iertată-mi fie îndoiala, eu unul nu sunt convins precum domnul Mihai Fifor că „Se văd pași mari care se fac în această investigație.” O investigație începută fals de la DIICOT Craiova, ce dovedea o crasă complicitate, și apoi trecută la DIICOT București și întărită de cei mai buni specialiști ai MAI în criminalistică.
Numai că incultul Gheorghe Dincă, adică inculpatul în cel puțin două dosare, își bate joc zilnic de anchetatori. El este un manipulator de înaltă clasă, în comparație, de-o pildă, cu purtătorul de cuvânt al DIICOT central. O individă care-a râs la primele două conferințe de presă și abia luni a afișat o mină tristă. Cum trist este și momentul prin care trece țara de la izbucnirea Cazului Caracal. Poate numai Preș. Klaus Werner Iohannis să mai fi râs la sfârșitul săptămânii trecute, în ședința foto pentru campania electorală. Când se juca cu o fetiță, Martha, de cam aceeași vârstă cu dispăruta Alexandra Măceșanu. Probabil că fiind fetița artistului fotograf Simion Buia, ca vorbitoare de limba germană, așa cum preciza tatăl ei pe pagina sa de Facebook, înainte de a fi ștearsă, cu îndemnul la vot cu tot!
Sper că artistul fotograf nu a fost plătit din bani publici, dar personalul Administrației Prezidențiale venit la lucru sâmbătă sigur a fost plătit dublu. Dar tot sigur, din bani publici de această dată!
Față de optimismul ministrului Afacerilor Interne în legătură cu mersul anchetei vom aminti și două opinii diferite. Una îi aparține lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, care a făcut în cursul dimineții zilei de marți o nouă plângere în care cere audierea parlamentarilor de Olt. În cadrul declarației de presă, Alexandru Cumpănașu a vorbit de plângerea pentru audierea parlamentarilor de Olt – în frunte cu celebrul Gică Contra Paul Stănescu -, spre a vedea dacă aceștia știau despre clanuri interlope în județ.
Surprinzător, unchiul Alexandrei Măceșanu a vorbit și despre trafic de organe. „Sunt convins că este victima unei rețele de trafic de persoane, poate chiar și de organe”, este declarația lui Alexandru Cumpănașu. Plângerea penală depusă, marți de domnul Cumpănașu are ca scop aflarea relației dintre inculpatul Gheorghe Dincă și politicienii locali, dacă-i era cunoscută în lumea politică activitatea infracțională și dacă erau informații la nivel politic, cu privire la rețelele infracționale. „Multe murdării vor ieși la iveală”, a mai afirmat Alexandru Cumpănașu.
Mihaela Brooks din Canada, specialist criminal profiling, născută în România, aruncă în aer ancheta DIICOT de la cazul Caracal, care a scos la iveală că rămășițele umane din butoi aparțin Alexandrei. Ea susține că povestea cu identificarea victimei din ADN-ul obținut din cenușă nu stă deloc în picioare, pentru că acest lucru este imposibil științific.
De asemenea, doamna Brooks are cel puțin zece semne de întrebare pe care le ridică în legătură cu informații din anchetă aruncate până acum în spațiul public.
Redăm numai două dintre aceste semne de întrebare. 1. Din cenușă nu se poate obține ADN. Orice om de știință poate confirma asta. Este imposibil să spui tu, ca specialist, că cenușa aparține Alexandrei.
2. Culoarea oaselor prezentate în imaginile anchetatorilor este albă, ceea ce presupune o temperatură de ardere de peste 700 grade Celsius. Este greu de crezut că poți atinge această temperatură într-un butoi. Comentariile sunt de prisos. Oare vom mai fi duși multă vreme cu preșul?
ION PREDOȘANU
P.S: Leul s-a apreciat în raport cu principalele valute, conform anunțului difuzat de AGERPRES, prin cursul de referință afișat de Banca Națională a României (BNR). (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here